El departament d’Economia dona suport a la promoció dels productes de COINGA Destina 42.500 euros a l'entitat per a fomentar la comercialització dels diferents aliments que produeix

El Consell Executiu del Consell Insular de Menorca ha aprovat el conveni de col·laboració entre l’administració i la Cooperativa Insular Ganadera de Menorca (COINGA) per tal de donar suport a les campanyes de divulgació i promoció dels seus productes i l’assistència a fires durant el període de l’any natural 2024. L’objectiu d’aquest conveni és millorar el coneixement dels productes de Menorca i fomentar la seva comercialització i la seva presència als diferents mercats.

La Cooperativa Insular Ganadera de Menorca (COINGA) és una entitat que es constituí el 1966 com una agrupació de productors ramaders per tal de donar una solució al fet que durant molts d’anys els ramaders menorquins havien d’elaborar el formatge a les seves finques i posteriorment comercialitzar-los als preus que els imposaven i que no els compensaven la feina feta.

D’aquesta manera, el departament d’Economia i Serveis Generals del Consell Insular de Menorca concedeix un ajut de caràcter nominatiu de 42.500 euros per fer front a actuacions com l’assistència a fires, tant nacionals com internacionals, la realització de degustacions a punts de venda, mercats i botiga pròpia, dissenys de millora de presentació del producte i altres campanyes de publicitat i material de promoció (com anuncis i cartells).

L’aprovació d’aquest conveni amb COINGA té un impacte econòmic directe sobre l’economia menorquina, ja que COINGA és el productor més gran de productes amb Denominació d’Origen Protegida Mahón-Menorca, i també és la cooperativa de Menorca que recull més matèria prima per a l’elaboració d’aquest producte local. Actualment, el volum de vendes de COINGA representa aproximadament el 40% damunt el total de vendes del formatge amb Denominació d’Origen Protegida Mahón-Menorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.