El departament de Medi Ambient s’encarregarà de la recollida de plàstics agrícoles Els llocs sol·licitaran la retirada d'aquests residus i els dipositaran en un espai acordat dins l'explotació

El departament de Medi Ambient s’encarregarà de la recollida i transport a l’Àrea de Gestió de Residus de Milà dels plàstics generats a les finques agrícoles. El departament ha adjudicat les tasques, que s’iniciaran els dies vinents, a l’empresa Transports Cardona SL.

La fracció de plàstics agrícoles és aquella que conté residus de plàstic provinents d’ensitjats, sacs d’adobs i pinsos compostos, cordills plastificats de les bales de fenc, cintes de plàstic per cobrir les bales d’ensitjat, tubs de reg de degoteig, plàstics d’hivernacle, mini-túnels i acolxats. Aquests no podran estar mesclats amb altres residus ni tenir més d’un 5% de terra.

PUNTS D’APORTACIÓ I SOL·LICITUDS DE RECOLLIDA
Les finques sol·licitaran la recollida dels residus una volta els hagin seleccionat. Després, els dipositaran en un espai de fàcil accés dintre de l’explotació agrària on s’hagin generat. Per sol·licitar la recollida de plàstics agrícoles s’haurà de disposar d’un volum mínim de 2 metres cúbics de residus. La sol·licitud es realitzarà previ avís al telèfon indicat per l’empresa contractada, que passarà a recollir-los en el lloc acordat.

Sobre el servei que comença ara, el departament de Medi Ambient ja a principis d’agost va fer difusió i va publicar l’oferta del contracte menor, però no es va rebre cap proposta.

El contracte té una durada màxima d’un any. És una solució pont, ja que s’ha plantejat que l’associació Leader pugui fer-se càrrec del servei a partir del 2025.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.