Com totes les celebracions, la festivitat de Tots Sants té també la seva pròpia gastronomia, i no sols a la nostra illa sinó arreu del món. Ara la influència americana ens està imposant de cada vegada més el “Halloween” amb els seus dolços, galetes i pastissos entorn a la carabassa, que poden fer desaparèixer part dels plats o menjars propis d’aquesta festa a Menorca.
Avui en dia la gastronomia de Tots Sants està pràcticament limitada als bunyols i panellets, però com veurem a Menorca hi havia molta més riquesa gastronòmica per a celebrar aquest dia.
El refranyer popular diu “Per Tots Sants murtons i aglans, cames seques i esclata-sangs” o “Per Tots Sants arboces i aglans, llentrisca madura i esclata-sangs”, per tant ens indica que és hora d’anar a recollir aquests fruits silvestres, dels que avui pràcticament només anam a cercar els esclata-sangs i cames seques, a més de les gírgoles i, encara un poc les arboces. De murtons de floquet ja gairebé no se’n troben i els aglans els podem veure enterra, als alzinars, sense gairebé més profit que menjar per als porcs, com també s’ha perdut el costum d’anar a agafar arboces i les magranes tampoc tenen la importància que tenien en temps d’emprimer.