El Gastronomic Forum Barcelona tanca edició amb la visita de prop de 18.000 professionals L’esdeveniment ha inclòs un centenar de ponències, ‘showcookings’ i debats a l’entorn de la restauració del futur

Barcelona – El Gastronomic Forum Barcelona ha tancat edició aquest dimecres amb la visita de prop de 18.000 professionals, segons les xifres que han ofert els organitzadors del certamen. La mostra ha comptat amb la presència de més de 350 empreses expositores de tots els àmbits del sector de la restauració. A banda de les novetats i innovacions que han presentat les diferents firmes presents, també hi ha hagut un centenar de ponències, ‘showcookings’ i debats a l’entorn de la restauració del futur. Més de 130 xefs i professionals del sector hi han participat. Els impulsors del certamen subratllen que, entre tots els cuiners, sumàvem 42 estrelles Michelin, amb noms com el de Joan Roca, Oriol Castro o Eduard Xatruch al capdavant.

El programa ha abordat temes d’actualitat a l’hostaleria com ara la conciliació laboral, l’aposta per un model de restauració sostenible i l’aplicació de les noves tecnologies. El discurs més compromès amb aquesta aposta de futur ha estat l’abanderat per l’anomenada Generació 90, xefs menors de 35 anys que han exposat les seves idees culinàries i futurs plans de negoci al saló.

L’esdeveniment també ha revelat aquesta tarda el guanyador del Premi Cuiner Gastronomic Forum Barcelona 2024, en col·laboració amb ‘La Vanguardia’, que ha reconegut el tàndem format per Beatrice Casella i Iván García del restaurant Glug (Barcelona) com a millors cuiners emergents d’entre un grup de sis finalistes.

A més, el Premi The Baker al millor forner de l’Estat ha recaigut sobre Georgina Reinares de la fleca Barrihuelo, a Elciego (Àlaba), i els pastissers Toni Vera (Mervier Canal) i Felip de Santa Creu (Madeleine by Ferrieres) han estat els guanyadors del concurs Millor Panettone Artesà d’Espanya 2024, organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona amb motiu del saló.

Finalment, en solidaritat amb els afectats per la dana a València i d’altres zones del país, les empreses expositores han donat més de 2.000 quilos d’excedents alimentaris del saló. La Fundació Banc dels Aliments, present a la mostra com en edicions anteriors, classificarà els aliments i els farà arribar als Bancs d’Aliments de les zones afectades en funció de les necessitats i de l’evolució de l’emergència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.