Comencen els tallers de Treball de Recerca de Batxillerat del programa Vinculum

Aquesta setmana han tingut lloc els dos primers dels tallers de l’IME dirigits a l’alumnat de 1r de batxillerat de Menorca, en el marc del Programa Vinculum. Els tallers tenen l’objectiu de proporcionar a l’alumnat coneixements i eines metodològiques de recerca per fer el Treball de Recerca de Batxillerat.

En el primer taller, “La recerca en medi natural terrestre: plantes invasores i feina de camp”, el botànic Pere Fraga, membre de l’IME i especialista en projectes de seguiment de biodiversitat, va parlar de les relacions entre home, medi ambient i biodiversitat a Menorca, i va introduir les problemàtiques actuals en aquest sentit, en concret la de les plantes invasores. Fraga va explicar diferents eines metodològiques per investigar el medi natural terrestre, i va reflexionar sobre estratègies de gestió ambientals. L’alumnat va tenir l’oportunitat de plantejar els seus projectes i compartir dubtes sobre els seus treballs. El taller va finalitzar amb una sortida al camp per posar en pràctica els temes tractats anteriorment. El taller va tenir lloc a l’IES Maria Àngels Cardona, i hi van assistir estudiant de diferents centres de secundària de Menorca. Els alumnes s’hi van inscriure a través dels seus respectius centres educatius.

En el segon taller, que ja tingut lloc avui al mateix institut, Fernando Salom, metge i especialista en medicina de l’esport, i Jéssica Gomila, graduada en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, han parlat de “La recerca en salut: de l’estil de vida físicament actiu a l’anàlisi científica”, hi han tractat diferents conceptes sobre activitat física, exercici físic i esport, i la seva relació amb la salut; els beneficis i les problemàtiques de l’estil de vida de les persones, per tal que l’alumnat aprengui a platejar-se preguntes i formular hipòtesis per intentar obtenir respostes mitjançant el mètode científic. En la part pràctica, l’alumnat ha treballat amb dades preparades i els han plantejat diferents problemàtiques per analitzar la influència de les qualitats físiques en la salut.

Entre novembre i desembre tindran lloc tres tallers més, sobre recerca en salut i estil de vida actiu, recerca en salut mental, i recerca en l’àmbit de les ciències socials i realització d’enquestes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.