OH Cava Brut Nature

Aquesta setmana gràcies a Vinum Menorca us presentam un cava per a gaudir en bona companyia i a més amb una excel·lent relació qualitat preu. Es tracta de l’OH Cava Brut Nature del Celler Oliveda Capmany de la localitat gironina de Capmany i dins la DO Cava, elaborat amb les varietats de Macabeu i Xarel·lo. Elaboració i criança amb el mètode tradicional “champenoise” i una segona fermentació en bòtil amb una criança mínima de 15 mesos a la cava.

NOTA DE TAST
Aspecte: Atractiu color groc pàl·lid brillant. Bombolla fina que forma una corona de sabonera.
Nas: Bona intensitat aromàtica, potents aromes florals i amb molta fruita que li donen molta personalitat i intensitat.
Boca: Fresc, sec i afruitat. Excel·lent combinació d’acidesa i dolçor. Molt ben estructurat. Conjunt equilibrat amb bona persistència.

Foie micuit de Sa Pedrera des Pujol. Foto: Bep Al·lès©

MARIDATGE
Marida amb aperitius i entrants, peix i marisc, carns a la brasa i al forn

Ideal per a obrir la taula amb uns entrants on hi hagi torrades amb salmó marinat o fumat, foie micuit, pernil ibèric o de Guijuelo, espàrrecs blancs amb maonesa, ventresca de tonyina en oli d’oliva, formatges suaus de vaca i mantegosos, o bé unes gambes a l’allet o amb unes gules.

Escamarlans a la planxa del Cafè Balear. Foto: Bep Al·lès©

Maridarà a la perfecció amb unes escopinyes o unes ostres al natural; uns escamarlans a la graella o unes gambes a la planxa, de la mateixa manera que ens anirà a la perfecció per a peixos nobles a la graella o planxa com un anfós, un pagre o un déntol.

Anfós a la plancha. Restaurant Bahia. Santandria. Bep Al·lès©

Si optam per les carns, marida a la perfecció amb les carns més greixoses com una porcella o un anyell al forn, a més de plats de carn amb salses com un filet al pebre o al formatge de Maó.

Espatlla d’anyell de llet de Menorca as forn. Restaurant Es Barranc. Foto: Bep Al·lès©

Peixos al forn amb patates com pagre, llobarro, càntera, o unes albergínies plenes de marisc, rap a la marinera o amb salsa d’ametlles.

Albergínies plenes de gamba vermella de Ciutadella al Restaurant El Faro de Cala Torret. Foto: Bep Al·lès©

Proveu d’acompanyar els plats de llegum amb cava, especialment aquells més contundents com unes mongetes amb botifarra; uns ciurons amb costella pelada, botifarró i sobrassada, o clàssics nacionals com la fabada asturiana o el potatge de vigília.

Mongetes amb botifarra. Restaurant Es Mussol, Barcelona. Foto: Bep Al·lès©

Si voleu saber més o comprar aquest cava amb DO el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella o bé fer la compra a la seva botiga on line https://vinum-menorca.com.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.