Roger de Flor Brut Nature

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un cava elaborat a Sant Sadurní d’Anoia, bressol dels grans caves. Es tracta del Roger de Flor Brut Nature, elaborat mitjançant el mètode tradicional i amb una fermentació del most a baixa temperatura i amb una criança i envelliment en botella que va dels 9 als 24 mesos. El seu cupatge és el tradicional de Xarel·lo, Macabeu i Parellada. Porta el nom de Roger de Flor, Megaduc del Regne de Catalunya i Aragó.

Nota de tast
Aspecte: Color groc amb tonalitats verdoses. Bon despreniment de carbònic i lleugera formació de corona d’escuma en copa. Bimbolla fina i persistent.

Nas: Aromes agradables a fruites verdes com la poma i la pera, cítrics com la llimona i, algunes notes de fruits secs i pa torrat, propis de la seva criança.

Boca:  Fresc, equilibrat, lleugera acidesa que el fa de bon beure i molt apropiat pels mesos d’estiu, servit ben fresc.

Hummus d’ametlla amb peix fumat i avinagrats

Maridatge
Cava ideal per a acompanyar qualsevol tipus de plat, tant aperitius, plats principals com postres, però on li traurem tot el seu potencial és acompanyant plats de peix i de marisc, o bé peixos fumats.

Ortigues de mar fregides. Restaurant Es Garbell. Foto: Bep Al·lès@

Acompanyant ideal per uns xels a la planxa o bé al forn amb picada de pa ratllat, all i julivert picats i pebre bord; també unes navalles a la planxa, uns musclos al vapor o unes cloïsses amb salsa verda, a més de les raoles de bacallà o unes ortigues arrebossades.

Canelons de rostit. Foto: Bep Al·lès©

Li van bé els plats de pasta com els canalons de rostit o bé els canelons de peix i marisc, vieires plenes de rap i gratinades amb beixamel o uns tallarins amb llagosta, com es fa a Itàlia.

cuixa d’anyell al forn. Foto: Bep Al·lès©

Acompanyarà plats antics com la cuixa d’anyell de Menorca farcida de barret de Sant Antoni, com també farciments més moderns com els rotllos de pollastre farcits de picadillo i ous durs, o de pernil i formatge, o els de foie amb fruits secs.

Caldera de llagosta. Foto: Museu de Menorca

Calderes de peix i de marisc com la de rap i escamarlans, peixos al forn a la menorquina com per exemple un pagre, déntol o escorball o peixos blancs a la graella o a la sal, on ens aniran de meravella els llobarros, orades i besucs.

És una bona opció per acompanyar plats de cuina oriental con el sushi, els tàrtars de salmó o de tonyina, a més d’un carpaccio de gamba vermella de Menorca o un tataki de carn de vedella vermella de Menorca.

Per aquestes festes de Nadal, que ja son aprop, és una bona opció per a tenir a taula un bon cava a una excel·lent relació qualitat preu.

Si voleu saber més d’aquest vi elegant i seductor, diferent i especial el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.