Aquest divendres comencen les Jornades Gastronòmiques Berenar Pagès, una nova proposta culinària que convida turistes i residents a redescobrir l’encant dels esmorzars tradicionals menorquins. Durant aquest cap de setmana, de divendres 29 de novembre a diumenge 1 de desembre, cinc establiments locals oferiran aquesta experiència única que combina productes locals, creativitat i tradició.
Els participants en aquesta primera edició són:
Bar Squash (Ferreries)
Hotel Jeni & Restaurant (Es Mercadal)
OhLaLa (Maó)
Mesón Rías Baixas (Ferreries)
Jaume II (Ciutadella)
Aquestes jornades gastronòmiques proposen una nova manera de gaudir del berenar, amb una àmplia varietat d’opcions que inclouen productes emblemàtics de l’illa. Els assistents podran degustar cócs amb embotits tradicionals com sobrassada, camot/cuixot o botifarrons, formatge amb Denominació d’Origen Maó-Menorca, torrades amb tomàtiga i oli menorquí, coques salades i tapes típiques de porquejades. Per als amants del dolç, el mosset dolç no hi faltarà, amb ensaïmades, crespells, pastissets i carquinyols, acompanyats d’una escudella de xocolati o cafè.
Tot i que en aquesta edició hi participen cinc establiments, aquestes jornades representen una aposta ferma per crear un esdeveniment amb continuïtat, amb l’objectiu de consolidar-lo com un referent dins del calendari gastronòmic menorquí. La iniciativa cerca, a més, reforçar el vincle entre la gastronomia i el producte local, recolzant els productors de l’illa i fomentant el consum d’aliments de quilòmetre zero.
L’Associació de Cafeteries, Bars i Restaurants de Menorca, organitzadora de l’esdeveniment, agraeix la participació dels establiments i anima a tots, tant residents com visitants, a gaudir del Berenar Pagès aquest cap de setmana.
Aquesta acció compta amb la col·laboració de la Fundació Foment de Turisme de Menorca.