El Consell Insular de Menorca, a través de l’Agència Menorca Talaiòtica, ha publicat una oferta de contracte menor per a la redacció de nous articles de la Viquipèdia i l’actualització dels existents vinculats a la Menorca Talaiòtica. La decisió respon a la necessitat de garantir que la informació sobre la Menorca Talaiòtica en aquesta plataforma, una de les principals fonts de consulta global, sigui completa, rigorosa i actualitzada.
Les empreses o professionals interessats poden presentar la seva proposta al Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca fins el 12 de desembre de 2024. El pressupost del contracte menor de serveis serà com a màxim de 8.690 € sense IVA.
Tot i que s’ha renovat la pàgina web oficial del patrimoni mundial Menorca Talaiòtica, Wikipedia continua sent una referència essencial, utilitzada tant per estudiants, docents i ciutadans en general com per investigadors interessats a aprofundir en aquest tema.
Wikipedia, l’enciclopèdia lliure en línia gestionada per la Fundació Wikimedia, compta amb més de 6,9 milions d’articles en anglès, 1,9 milions en castellà i 762.000 en català (dades de novembre de 2024). És considerada l’enciclopèdia més consultada del món, amb una influència que ha transformat el panorama de les publicacions de referència tradicionals. A Espanya, les seves versions en castellà i català ocupen, respectivament, el primer i el cinquè lloc entre les webs més visitades des de Google.
Tot i això, els articles de Wikipedia relatius a la prehistòria de Menorca, i específicament a la Menorca Talaiòtica, presenten actualment informació incompleta o desactualitzada, fet que suposa una oportunitat per millorar la projecció i comprensió d’aquest valuós patrimoni en un àmbit global.
Detalls de l’oferta
El contracte publicat té com a objectiu la creació i revisió de continguts de Wikipedia en català, castellà i anglès relacionats amb la Menorca Talaiòtica. Les tasques inclouran:
- La redacció i l’ampliació d’articles existents o la creació de nous articles.
- Lactualització dinformació utilitzant fonts fiables i rigoroses.
- La introducció dels continguts a Wikipedia, complint amb les seves normes d’edició i estil.
Aquest projecte suposa un pas important per assegurar la visibilitat i correcta representació de la Menorca Talaiòtica en una plataforma que és la primera aproximació a la informació per a milions de persones a tot el món.
Per a més informació sobre aquesta convocatòria, podeu consultar aquest enllaç. Les persones interessades poden contactar amb l’Agència Menorca Talaiòtica: antoni.ferrer@cime.es, Tel. 971 36 07 93.