La xef catalana Marta Minoves es va proclamar vencedora del European Young Chef Award, durant la final celebrada aquest divendres a l’IPSSEOA Giovanni Falcone – Giarre Hospitality School, a Catània, Sicília. La cuinera es va imposar als vuit participants que van competir a la final, entre ells el menorquí Òscar Roca, qui va presentar una versió especial de la seva “panadera de be”, molt apreciada pel jurat.
Les representants de Saimaa, Jasmin Kärkkäinen, i de Sicília, Rosaria Grassa, van completar el podi, en un concurs marcat pel gran nivell de tots els participants. L’amor i dedicació envers els productes locals de cada Regió Gastronòmica van prendre el protagonisme, dificultant la tasca del jurat.
Minoves, representant de Catalunya World Region of Gastronomy, va guanyar amb un plat conegut com a “Fonda Tor”, destacat pel jurat per l’explosió de sabors i l’adaptació d’una recepta tradicional.
D’altra banda, Òscar Roca va presentar la seva “panadera de be”, perfeccionada durant mesos amb la mentoria de Sílvia Anglada i Toni Tarragó, cuiners d’Es Tast de na Sílvia. A més, va comptar amb el suport de Joan Pons, de Torralbet, qui va proporcionar el be, i d’altres col·laboradors locals, com Sal de Menorca, Oli de Morvedre i el vi Gran Clos Chardonnay de la Finca Santa Catalina.
La participació de Roca també va comptar amb Uniformes Menorca, que va aportar les jaquetes serigrafiades, i Es Fangueti, que va cedir la vaixella. Altres col·laboradors destacats van ser Enara, única pastora de Menorca; Sílvia Vivó, il·lustradora, i diverses finques locals, que van subministrar verdures ecològiques, ous de raça menorquina i altres productes tradicionals.