Nova edició de les jornades gastronòmiques “Els Dimecres és dia de Brou” a Menorca El plat tradicional menorquí és l'estrella dels dimecres d'hivern

Amb l’objectiu de promocionar i posar en valor la gastronomia menorquina, l’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i Cafeteries inicia l’11a edició de les jornades gastronòmiques “Els Dimecres és dia de Brou”. L’edició d’enguany ha començat aquest dimecres 11 de desembre i els amants de la bona cuina podran gaudir d’una de les receptes més tradicionals i emblemàtiques de l’illa: el Brou Menorquí, conegut com el “cocido menorquí,” fins a finals de gener.

Aquest plat, ple de sabor i tradició, té les seves arrels a la cuina de l’illa i es compon d’ingredients locals com carn de vedella xenc, gallina, patates, ciurons, tomàtiga, ceba i herbes de sopa. El Brou Menorquí se serveix en dos temps: primer, una sopa de fideus amb el brou de la cocció, i després un segon plat amb la carn, les patates i els ciurons. És un plat de cullera que es pren ben calent, perfecte per als dies d’hivern freds. Amb l’arribada del fred a Menorca, aquest plat es converteix en una opció especialment reconfortant, reflectint l’essència de la gastronomia menorquina.

Els restaurants i bars participants oferiran el menú especial “Els Dimecres és dia de Brou”, compost per:

Primer plat: Vianda de fideus (Brou del bullit menorquí).

Segon plat: Patates, ciurons i carn del bullit menorquí.

Aigua o copa de vi.

Pa i postres.

El preu del menú serà de 18€, IVA inclòs, i es mantindrà igual a tots els establiments participants. Les jornades se celebraran durant els dimecres de desembre i gener, específicament els dies 8, 15, 22 i 29 de gener de 2025. Els festius, com el 25 de desembre i l’1 de gener, en queden exclosos.

Es manté l’opció de menú per endur, que ofereix la possibilitat de gaudir d’aquest deliciós plat a la comoditat de casa. Tots els restaurants que ofereixin aquest servei també seran promocionats.

Fins a sis Brous diferents, però amb la mateixa essència, es podran degustar fent una ruta culinària per l’illa en restaurants especialitzats en gastronomia menorquina:

Aquarium Port Ciutadella (Muelle del Puerto, Marina 99 – Ciutadella. Tel 971386700)

Jaume II (Pz. Jaime II, 16 – Ciutadella. Tel 971480046)

Meson Rias Baixas (Plaza Menorca, 1 – Ferreries. Tel 971374558)

Molí d’es Racó (Major, 53 – Es Mercadal. Tel 971375392)

Hotel Jeni & Restaurante (Mirada del Toro, 81 – Es Mercadal. Tel 971375059)

Casino Sant Climent (Sant Jaume, 4 – Sant Climent. Tel 971853722)

Aquest esdeveniment que està organitzat per l’Associació de Cafeteries, Bars i Restaurants, PIME-Menorca i Gastronomia Menorca, compta amb la col·laboració de Made in Menorca, Foment del Turisme de Menorca, Consell de Menorca, Foodies on Menorca i l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.