Aquesta setmana gràcies a Vinum Menorca us oferim un vi francès, el Chateau Lamote Bordeaux, de 2021, amb un cupatge de 70% Merlot, 25% Cabernet sauvignon i 5% de Petit verdot, que donen com a resultat un vi negre ben estructurat, concentrat i amb un excel·lent caràcter fruital. El celler Chateau Lamothe va ser fundat al 1868 a Burdeus i elabora vins des de 1873.
Nota de tast
Vista: Color vermell granate
Nas: Aromes a fruita vermella i negra madura, especialment mores prunes i nabius madurs. També notes de fruita confitada.
Boca: Redó, ple en el paladar, amb uns tanins suaus i refinats.
MARIDATGE
Marida amb carns, tant al forn com a la brasa, formatges semi curats, arrossos d’hivern, bacallà i plats de cullera.
És el vi ideal si volem fer una bona torrada de carn de vaca vermella de Menorca, on acompanyarà a la perfecció les mitjanes i els entrecots al caliu. També costelles de be de Menorca a la brasa i també les costelles de llom i d’agulla de porc negre de Menorca.
Porcelles i bens al forn, cuits a baixa temperatura, com també pollastres, a més de carns de caça com els tords, guàtleres, cegues i perdius, elaborades segons mana el nostre receptari tradicional.
Formatges semi curats amb DO Maó Menorca com els de Binigarba, Biniatzem, S’Aranjassa, Son Piris, La Payesa, Son Salom o bé els elaborats amb llet de vermella menorquina com el dels Tudons.
Maridarà bé amb els arrossos d’hivern, des d’un arròs brut als arrossos melosos dins el tià de terra amb costella de porc, bolets i verdures com a ingredients principals, sense deixar de banda les paelles mar i muntanya com la de costella pelada, sípia i gambes de Ciutadella.
Per la seva suavitat en boca acompanya els plats de bacallà, des del bacallà amb pebres vermells al bacallà amb sobrassada, passant pel bacallà amb porros, el bacallà al forn gratinat amb all i oli o un bacallà amb borrida.
És una més que bona opció per a plats de cullera com els canons amb conill, panaderes de porc, de conill o de bacallà, a més de cuinons de llegums com mongetes amb cuixot i sobrassada, ciurons amb col i peus de porc o llenties amb botifarró blanc.
Si voleu saber més o comprar aquest vi ben estructurat i elegant el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella o bé fer la compra a la seva botiga on line https://vinum-menorca.com.