La Ola del Melillero

Bep Al·lès / Ciutadella – Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us oferim un vi blanc de la DO Montes de Málaga, La Ola del Melillero, primer vi blanc sec “tranquil” que llança al mercat el celler malagueny Victoria Ordóñez i per a l’elaboració del qual s’ha utilitzat el raïm Pedro Ximénez de les Muntanyes de Màlaga, una varietat autòctona en desús des de fa gairebé dos segles. S’elabora amb la varietat Pedro Ximénez (70%) i ensamblada amb el raïm Moscatell (30%).

El nom triat per batejar-lo, La Ola del Melillero, és un terme que fa referència a la pujada sobtada i efímera del nivell del mar a les platges de la capital malaguenya a causa de l’arribada al port del vaixell de alta velocitat que realitza la ruta marítima Melilla – Màlaga. Aquest fenomen sol agafar desprevinguts els banyistes forans.

Nota de tast
Vista: Color groc palla brillant.
Nas: Té un delicat aroma de flors i fruita blanca, que ja suggereix frescor.
Boca: Acidessa equilibrada, fruita de cítrics, mineralitat, complexitat i rodonesa per l’envelliment en bótes i contacte amb mares fines. Un toc d’amargor final ens recorda la presència de moscatell.

Molls de roca de Menorca. Foto: Bep Al·lès©

Maridatge
Servit molt fred és ideal per acompanyar peix i marisc, arrossos, verdures i carns blanques.

Marida, com no pot ser d’altra manera, amb les sardines a la brasa fetes amb “espeto” com també amb altres peixos al caliu com els molls de roca, besugs, verats i orades, entre altres, a més de la fritura de peix malaguenya.

Unes anxoves de l’Escala al ‘Catalan Breakfast’ presentat al Grand Hotel Marriott de Dubai, el 18 de desembre del 2021

És ideal per anar de tapes o com aperitiu. Acompanyarà des d’unes anxoves a uns seitons fregits o els seitons “vitorianos”, com també daus de rosada fregits, mussola o gató adobat i fregit, les albergínies amb mel de canya o els típics gazpachuelos de peix.

Del marisc, les gambes al pil pil, els calamars a l’andalusa, la “conxa fina” al natural, sense deixar de banda les quisquilles fregides, els gambons a la graella, els musclos al vapor i les cloïsses al vi de Jerez.

 

Migas. GettyImages©

També es anirà bé amb carn de porc amb salsa, pilotes amb salsa d’ametlla, el cabrit de llet, els ous estrellats amb patates i pebres verds o les migas amb xoriç i llom, conegut com a “plato chorreño”.

Arròs caldós de gamba vermella al Aquarium Port Ciutadella. Foto: Bep Al·lès©

Arrosos a la paella com la de gambes, sípia, musclos i pollastre, passant pels arrossos caldosos com el de llamàntol o el “caldillo de pintarroja”, una sopa de gató amb ametlles, alls, pebre verd i pa, entre altres coses.

Si voleu saber més d’aquest vi blanc diferent que reuneix elegància i frescor, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.