Menorca difon el producte local i la seva gastronomia a Madrid Fusión El departament d’Economia està present a la fira acompanyat de sis productors menorquins i cuiners de l’illa

El departament d’Economia i Serveis Generals del Consell Insular de Menorca, junt amb la Fundació Foment del Turisme de Menorca estan presents aquesta setmana al congrés de gastronomia ‘Madrid Fusión Alimentos de España 2025’ per a donar a conèixer el producte i la gastronomia de l’illa.

La consellera del departament, Maria Antònia Taltavull, i la directora insular d’Economia, Alicia Martí, han assistit a la fira aquest dimarts, 28 de gener, per a recolzar els productors i cuiners, destacant la importància d’assistir a aquest tipus d’esdeveniments, on la seva finalitat és donar difusió i exposar la gran diversitat del producte menorquí i la sinergia que hi ha entre producte i cuina. Al mateix temps, permet que els productors es puguin informar, conèixer i interactuar amb el mercat, establir contactes i trobar noves zones d’actuació.

Sota la marca ‘Made in Menorca’, l’estand està compost per sis productors de gran renom a l’illa i amb uns productes de qualitat que garanteixen les opcions gastronòmiques de Menorca. En concret, són a Madrid productors com ‘Sa Sucreria’, que amb l’aval de cinc generacions de mestres artesanals fan feina des de 1873, treballant la rebosteria menorquina plena de tradició amb receptes passades de generació en generació: les seves ensaïmades, ‘carquinyols’, pastissets…; ‘Formatges Torralba’, guanyador del primer premi del concurs Mejor Queso Curado 2023-2024 i plata a la World Cheese Award, així com ‘Formatges Quintana’, millor formatge Mahon-Menorca curat artesà 2024, dues medalles a la World Cheese Award i medalla Supergold a la World Cheese Award el 2019-2020. Ambdós productors de formatges sota la garantia d’excel·lència DOP Mahón-Menorca.

Per altra banda, la IGP ‘Xoriguer’ també està present promocionant nous productes com els nous Gin Xoriguer-XRUB, i donarà l’oportunitat de comprovar la idoneïtat dels shrubs a l’hora de combinar la ginebra menorquina, dues propostes creades en col·laboració amb uns dels millors xefs i experts en gastronomia japonesa d’Espanya, Hugo Muñoz, (Restaurant Ugo Chan amb 1 Estrella Michelin).

‘Sal de Menorca’ és un altre fabricant menorquí a l’estand, sent les úniques salines en activitat a l’illa, situades al fons de la badia de Fornells. Des de 1853 recol·lecten productes salins, recuperant l’ofici tradicional del saliner, de forma completament manual, natural i amb criteris i valors de sostenibilitat, cosa que dona com a resultat un producte final d’alta qualitat que porta tota l’essència de Menorca.

Finalment, ‘Bodegues Torralbenc’ ha donat l’oportunitat de conèixer els seus excel·lents vins, de les antigues cases de Torralbenc, finques agrícoles dels segles XIV i XX. Actualment, compta amb 77 hectàrees de la finca i 14 estan destinades al cultiu de vi.

Aquest dilluns, el cuiner Jesús García Torrent, del restaurant Dos Camins de Ciutadella, va mostrar la recepta de l’arròs de la terra i la tortada amb escuma de menjar blanc. El dimarts va ser el torn del jove cuiner José María Borrás, guanyador de la final regional del San Pellegrino Young Chef, que representarà a Espanya i Portugal en el proper certamen internacional i que cuinarà peix roquer tres versions. Finalment, el darrer dia, dimecres, Pau Sintes Juanico, del Cristine Bedford i jove Xef Europeu 2022, junt amb el cuiner Albert Marquès, cap de pastisseria de l’hotel 5 estrelles Villa Le Blanc Gran Melià, cuinaren i mostraren als visitants els crespells amb cremós de formatge Maó, figat, encurtits de Menorca i cruixent de formatge Mahón-Menorca. L’ambaixadora Made in Menorca, Blanca Mayandía, també fou present a l’estand.

Per altre banda, com no podia faltar, la Revista Oliaigua, un projecte del servei de Promoció Econòmica del Consell Insular, està present a la fira gastronòmica per contar tot el que passa a Madrid. L’objectiu d’aquesta revista digital és donar a conèixer Menorca a través del seu producte, la gent que el fa possible i la gastronomia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.