L’OBSAM-IME lidera un projecte pioner de replantació de posidònia a Cala Blanca L’objectiu és restaurar una àrea de 1.600 m2 que va resultar afectada el 2010 per un vessament de bentonita mentre es construïa la torre de captació d’aigua de la dessalinitzadora

Foto: Eva Marsinyach.

C.M / Ciutadella – La costa de Cala Blanca, al terme de Ciutadella, és un dels llocs escollits per participar en el projecte INTERREG EuroMED ARTEMIS (Accelerating Restoration of Seagrass Ecosystems through Monetary and Social Integration) que té com a objectiu global promoure a la regió Euromediterrània els esforços de restauració de praderies de posidònia a gran escala. La participació de l’illa, una de les quatre zones pilot d’aquesta programa, es concreta en la implementació d’un projecte integral de restauració posidònia, en un àrea de 1.600 metres quadrats que va resultar afectada el 2010 per un vessament de bentonita. L’accident es va produir durant les obres de construcció de la torre de captació d’aigua de la dessalinitzadora de Ciutadella. Eva Marsinyach, tècnica en medi marí de l’Observatori Socioambiental de Menorca (OBSAM), explica a EL IRIS que “s’ha triat aquesta àrea degradada, on l’impacte causant de la destrucció ha desaparegut, per dur a terme…

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia o la vols llegir sencera la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris o bé mitjançant una subscripció digital.

Si et vols fer subscriptor a les edicions en paper o digital, ens pots trucar al número de telèfon 971 38 29 20 i t’informarem.

Amb la teva subscripció dones suport a la premsa local i de proximitat,  a la nostra llengua i a la nostra cultura, i fas que els mitjans de comunicació locals poguem seguir editant, informar-te i poder crear i mantenir llocs de feina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.