Alaior consolida el tractament d’endoteràpia contra la processionària per protegir persones i animals

L’Ajuntament d’Alaior aplica des de 2021 un innovador sistema per combatre la processionària del pi (Thaumetopoea pityocampa), un mètode més avançat i efectiu que els utilitzats tradicionalment. Aquest tractament permet prevenir la proliferació d’aquestes erugues, reduint els riscos que suposen per a la salut de les persones i els animals.

El procediment, que es du a terme entre octubre i gener, consisteix en la injecció d’una substància fitosanitària directament al tronc de l’arbre, la qual es distribueix pel seu sistema vascular sense necessitat de fumigar. Aquest mètode, conegut com a endoteràpia, és més respectuós amb el medi ambient, ja que evita la dispersió de productes químics a l’entorn i no afecta altres espècies. A més, la seva persistència prolongada redueix la necessitat de tractaments recurrents, optimitzant recursos com aigua, energia i mà d’obra.

La processionària del pi no només debilita els arbres i els fa més vulnerables a altres plagues, sinó que també representa un risc per a la salut pública. Els seus pèls urticants poden provocar reaccions al·lèrgiques greus en humans i resultar mortals per a mascotes si les ingereixen o hi tenen contacte.

El regidor de Parcs i Jardins, Luis Alberto Arévalo, ha destacat que ≪ja és el cinquè any que apostam per aquest sistema i els resultats han estat molt positius. Hem aconseguit reduir significativament la presència de la processionària i protegir millor la ciutadania i els animals domèstics≫.

Amb aquesta iniciativa, Alaior es reafirma en la seva aposta per la innovació en la gestió d’espais verds, aplicant tractaments més eficients i sostenibles per garantir la salut dels arbres i la seguretat dels vesins.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.