La Conselleria d’Educació impulsa la creació d’un espai de treball per aconseguir menús infantils més saludables El secretari autonòmic, Mateu Suñer, juntament amb responsables d’Agricultura i de Salut, s’ha reunit amb Alimentant el Futur i el Col·legi de Dietistes i Nutricionistes

Avui s’ha celebrat la primera reunió de treball entre la Conselleria d’Educació i Universitats; la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural; la Conselleria de Salut, la xarxa Alimentant el Futur i el Col·legi Oficial de Dietistes i Nutricionistes de les Illes Balears (CODNIB) amb l’objectiu d’estudiar mesures per aconseguir menús infantils més saludables als centres educatius de les Illes Balears.

En aquesta trobada han estat presents, per part del Govern, el secretari autonòmic de Desenvolupament Educatiu, Mateu Suñer; el director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, i la directora general de Salut Pública, Antonia Elena Esteban; com a representants de la xarxa Alimentant el Futur hi han participat MariaLaura Dolfí, de l’Associació de la Producció Agrària Ecològica de Mallorca (APAEMA); Núria Llabrés, de Justícia Alimentària; Margalida Mulet, del Centre d’Estudis Rurals d’Agricultura Internacional (CERAI); Miquel Àngel Guerrero i Isabel Escartín, de FAPA Mallorca, i Manuel Moñino, president del Col·legi Oficial de Dietistes i Nutricionistes de les Illes Balears (CODNIB).

La finalitat d’aquest espai de treball és debatre i acordar mesures per introduir millores en els menús que es donen als menjadors escolars dels centres educatius, prioritzant el producte local i ecològic. A partir d’ara, aquest grup de feina es reunirà cada tres mesos i la següent reunió està prevista per a la primera quinzena del mes de maig.

A la propera licitació de menjadors escolars ja està previst que s’incorporin algunes propostes, però la gran majoria de canvis es faran de cara al curs escolar 2025-2026.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.