Aquesta setmana us recomanam gràcies a VINUM-Menorca un Albarinyo del Cal do Salnés, amb DO Rias Baixas. Es tracta del Caneco 2023, embotellat per Narupa Vinos SL, a Ribadumia, Pontevedra. Estam davant un vi atlàntic, fresc i mineral, elaborat al bressols dels grans vins gallecs.
TAST
Vista: Color groc llimona
Nas: Aromes varietals, a herba acabada de segar, florals, amb records a fruites blanques com les pomes verdes, com també tocs de pell de melicotó.
Boca: Pas fresc, elegant, saborós i salí, amb una acidesa estupenda que li dona un toc d’agulla molt interessant.
![](https://www.eliris.cat/wp-content/uploads/2020/09/zamburinyes.jpg)
MARIDATGE
Com a bon Albarinyo és ideal per acompanyar plats de peix i marisc, com també carns al forn que necessitin una acidesa equilibrada, sense deixar de banda les cuines exòtiques on el coent en sigui coprotagonista.
Marida amb tapes i entrants de cuina gallega. Des del pop a feira a les escopinyes de gallet, sense deixar de banda els musclos de les Ries Gallegues al vapor, les ostres d’Andrade i les cloïsses d’O Carril, sense oblidar els percebes, les zamburinyes i les vieires.
![](https://www.eliris.cat/wp-content/uploads/2024/05/Marina-Eivissenca-produce-empanadas-cocas-cocarrois-y-otros-productos-para-Mercadona.jpg)
També les empanades gallegues de pop, de sardines, d’escopinyes de gallet, a més de les de lloc i de bacallà amb pebres.
Sardines, molls, llobarros i orades a la brasa, acompanyats amb després amb un refrit d’oli d’oliva, alls i pebre vermell dolç, el que es diu a la gallega, com també les graellades de peix i mariscades gallegues, les cabres i els bous de mar gallecs.
![](https://www.eliris.cat/wp-content/uploads/2020/09/llobarro-a-la-sal.jpg)
Per la seva acidesa i el punt d’agulla acompanyarà també plats de carn com la porcella o el be al forn, a més de les mitjanes de vermella gallega al caliu, o plats tradicionals com el lacón amb grelos, els callós a la gallega o el llom de zorza, entre altres.
Cuina oriental i exòtica, des del sushi als plats on dominin els curris, el coent de la siracha i el kimshi, a plats de cuina Thai i també mexicana.
Si voleu saber més o comprar aquest vi atlàntic i interessant el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella. També podeu visitar la seva botiga on line.