Fira Stocks Menorca

La cuina amb arrels d’Es Racó des Palau

Bep Al·lès / Ciutadella – El restaurant Es Racó des Palau és un dels temples de la cuina menorquina d’arrels al cor de Ciutadella, on el matrimoni format per Joan Comellas i Anny Hidalgo els ofereixen una carta compromesa amb el producte local i amb la recuperació de plats de la cuina històrica de l’illa que bé els trobarem a la carta o a les propostes dels seus menús del dia o de cap de setmana.

El restaurant s’ubica on va estar al llarg de moltes dècades el recordat Forn des Palau, un dels tants que van desaparèixer als anys 80 del segle passat i, que encara és recordat per algunes generacions de ciutadellencs i ciutadellenques que passen dels 50 anys.

Es Racó des Palau és un restaurant familar, amb taules interiors pels mesos d’hivern o de temporada baixa i una acollidora terrassa exterior per a les nits d’estiu a un dels carrerons amb més encant de la ciutat vella.

Anar a menjar al Racó des Palau és anar a viure una experiència gastronòmica que ens porti a una cuina sense massa floritures, on el producte local és el protagonista del plat amb racions i guarnicions generoses que fins i tot satisfan als més golafres. Apuntar també que disposen de menú per als més petits de la casa.

Entre els plats que us recomanam hi ha la seva fondue de pa de pagès i formatge semi curat de Son Piris; les croquetes casolanes sobrassada i formatge o bé les de gamba vermella de Ciutadella, a més dels musclos de roca de Menorca al vapor com a entrants.

També tenim una opció de compartir tapes com el frit mallorquí, les pilotes ecològiques de vedella menorquina amb tomatigat o uns ous estrellats amb sobrassada, sense deixar de banda el calamars a la romana, amb la recepta de la família Cardona de Cas General o El Portal de la Mar, recordats temples de les tapes i cócs a Ciutadella, regentats per la família de n’Anny.

Si sou amants dels peix i el marisc us recomanam els calamars plens a la menorquina o el bacallà gratinat amb all i oli de figat, mentres que els carnívors disfrutaran amb el be de Menorca amb mel, o la porcella de Menorca confitada a l’aroma de romaní. I els amants de les carns vermelles tenen la mitjana de 550 g, l’entrecot de 280 g o l’hamburguesa de 180 g de vaca vermella ecològica de Menorca, que els hi serveix Quel Comellas, germà den Joan, i propietari d’Ecomercat.

Completen la carta els arrossos a la paella i els arrossos caldosos dins es tià, a més de la caldera de llagosta, que es fa seguint, també la recepta familiar.

Un restaurant que té obert gairebé tot l’any, amb bon servei i tracte directe amb els clients, que el fa un dels més recomanats pels ciutadellencs a l’hora de disfrutar d’un dinar o sopar en parella, amb la família o amb els amics.

Carpeta Ciutadana CIME

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.