Aquesta setmana us recomanam un vi blanc de la DO València, elaborat als cellers Cataruz amb un cupatge del 70% Sauvignon blanc i 30% de Viogner de Casa Corones a la Vall dels Alforins. Es tracta del Il·lusionat, un vi blanc jove i ecològic que us sorprendrà gratament.
TAST
Vista: Groc palla amb centelleigs vius grocs, límpid i brillant.
Nas: Aromes fresques a flors i fruita tropical. Bona persistència.
Boca: Destaca un atac fresc, de marcada acidesa, al final resulta sedós, equilibrat i de gran frescor que potencia la seva enorme fruitositat, la qual es prolonga en un alegre i llarg postgust. Es caracteritza per la seva salinitat.
MARIDATGE
Ideal per a arrossos mediterranis, pastes, amanides, verdures rostides, formatges semicurats, peixos de llotja.
Maridarà amb arrossos on els protagonistes siguin el nostre producte local com per exemple un arròs fet a la paella o dins el tià de terra amb gamba vermella de Ciutadella, sípia i ara que n’és temps, fesols desgranats, com també acompanyarà un arròs amb pollastre, conill, costella pelada i verdures de temporada, sense deixar de banda els arrossos caldosos mariners.

Calderes de peix i marisc, com la de congre o la de morena, a més d’una caldera de rap i escamarlans o una caldera de serrans, a més de les d’anfós o déntol.

Canons amb conill, fideuada de marisc o mitxa, espaguetis amb gambes i cloïsses, macarronada de peix o fideus amb gató.
Acompanyarà ensalades com la de tomàtiga amb ceba, tàperes i tonyina, o bé una amanida de brots tendres amb formatge de cabra i vinagreta d’avellanes o una ensalada d’endívia belga, poma d’Alaior, taronges de Menorca i grans de magrana.

Verdures a la brasa, des d’unes albergínies uns carabassonets, sense deixar de banda una calçotada o una marrania o una escalivada.

Peixos al forn amb patates o al caliu. Morruda o càntara al forn, o uns molls de roca o un escorball al caliu, en poden ser exemples.
Si voleu saber més o comprar aquest vi aromàtic i amb molta fruita el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella. També podeu visitar la seva botiga on line.