Carpeta Ciutadana CIME

El Fons Menorquí de Cooperació aprova un nou projecte d’acció humanitària per combatre la desnutrició infantil davant desastres naturals a Nicaragua Aquesta iniciativa forma part de la línia estratègica de sostenibilitat i canvi climàtic en l’àmbit de la postemergència i acció humanitària

A la darrera Assemblea del Fons Menorquí de Cooperació, celebrada el passat 25 de febrer, es va aprovar el finançament del projecte “Nutrició infantil i resiliència davant desastres” a San José de Cusmapa, Nicaragua, amb un import de 30.000 €. Aquesta iniciativa, executada per l’ONG Treball Solidari en col·laboració amb INPRHU Somoto, forma part de la línia estratègica de sostenibilitat i canvi climàtic en l’àmbit de la postemergència i acció humanitària.

El municipi de San José de Cusmapa es troba al corredor sec de Nicaragua i afronta greus problemes de vulnerabilitat a causa dels efectes climàtics extrems i la manca d’aigua. Al llarg del 2023, la regió va patir una intensa sequera i, el novembre de 2024, la tempesta tropical Sara va devastar gran part de les collites de frèjol i blat de moro, augmentant la inseguretat alimentària i la desnutrició infantil.

Objectiu del projecte

L’objectiu principal de la iniciativa és garantir la sostenibilitat de la vida de les persones i comunitats ubicades en zones d’alta vulnerabilitat climàtica mitjançant accions concretes per combatre la desnutrició i preparar la població davant futurs desastres naturals.

Població beneficiària

El projecte donarà suport directe a 175 persones, incloent-hi 100 infants, 40 dones embarassades i 35 adults en situació de malaltia crònica o soledat. A més, s’elaboraran plans de prevenció i actuació davant desastres naturals amb la participació de 350 famílies de la comunitat.

Accions previstes

Entre les accions previstes, es realitzarà la capacitació en l’elaboració de plans comunitaris i familiars per a la preparació i resposta davant desastres naturals, la distribució de 175 paquets d’aliments bàsics i llavors per a cultius d’horta, el monitoreig nutricional d’infants menors de cinc anys i la formació en educació nutricional i preparació de plats nutritius.

Aquest projecte suposa un pas endavant per garantir el benestar de les comunitats afectades i dotar-les d’eines que els permetin afrontar els reptes futurs amb més seguretat i autonomia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.