L’escriptor, periodista i reconegut egiptòleg, Nacho Ares, que condueix el programa Ser Historia i amb intervencions al programa Cuarto Milenio, oferirà el proper 11 d’abril una conferència, organitzada per Lux Àgora, a les 20,00 h a la Sala d’Actes del Casino 17 de Gener, que portarà per títol “La inicación en el Antigo Egipto”, on el divulgador ens descobrirà els secrets dels rituals iniciàtics egipcis”.
Ares porta 15 temporades a la Cadena Ser amb els programes Ser Historia i Dentro de la Piràmide i està considerat una de les persones que més sap sobre la història de l’antic Egipte. També participa els dilluns a “Hoy por Hoy Madrid” amb Marta González Novo.
És autor de diferents llibres sobre la cultura egípcia com “La sombra de Atón” o “La Pirámide Blanca”.
Nacho Ares, el nom complet del qual és Ignacio Ares Regueras, és un historiador, escriptor, egiptòleg i locutor de ràdio d’Espanya. Es va llicenciar en Història Antiga a la Universitat de Valladolid i Certificat en Egiptologia per la University of Manchester. Ha dedicat gran part de la seva carrera a l’exploració i la divulgació de la cultura egípcia a través de llibres, articles i programes de ràdio i televisió. Nacho és conegut per dirigir i presentar «Ser Història», un programa de divulgació històrica a la Cadena Ser. A més, és col·laborador en programes sobre misteris històrics. Al llarg dels anys, Nacho Ares s’ha establert com una veu respectada al camp de l’egiptologia i la divulgació històrica.
Ares té una àmplia experiència al camp de l’egiptologia. Es va llicenciar en Història Antiga a la Universitat de Valladolid i va obtenir un Certificat en egiptologia a la University of Manchester el 2012, amb un projecte de recerca sobre les restes del culte osirià als ushebtis de l’època d’Amarna. El seu enfocament principal és el món dels enigmes històrics que envolten l’Antic Egipte.
Ares ha publicat vint llibres en els darrers vint anys, tretze dels quals estan dedicats a la cultura egípcia. Ha traduït, revisat i prologat nombroses obres de l’anglès, incloent-hi treballs de Robert Bauval i Robert M. Schoch, així com la traducció de textos clàssics com El Llibre egipci dels Morts d’Albert Champdor i El Llibre dels Morts de Ramsés Seleem.
Des d’abril del 2002, va dirigir durant 10 anys Revista de Arqueología, una publicació referent a l’estudi de l’Antiguitat i l’Arqueologia. Ha publicat més de 300 articles a diferents revistes especialitzades d’arqueologia i enigmes històrics, incloent Ancient Egypt Magazine, Butlletí de l’Associació Espanyola d’Egiptologia, Història i Vida, National Geographic i la Revista d’Arqueologia.
A més de la seva tasca escrita, Ares realitza diversos viatges a l’any a Egipte per recopilar informació que després publica en forma de llibres o que dóna a conèixer a través de guions de televisió o ràdio.