
El talent culinari de l’IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella torna a sortir a l’escenari. Tres dels seus alumnes es jugaran, aquest dissabte 12 d’abril, el títol de Jove Xef Menorquí, amb el premi afegit de ser el representant de Menorca Regió Europea de Gastronomia al European Young Chef Award, que enguany tindrà lloc a Catalunya. La final, oberta a tot el públic, se celebrarà al mateix institut Maria Àngels Cardona a partir de les 9 hores.
La cita oferirà la possibilitat de seguir en directe tot el procés d’elaboració de les tres propostes d’‘arròs de la terra’, el plat escollit per aquesta edició, ja que l’institut disposarà d’una pantalla al menjador on es retransmetrà en directe el que passi a la cuina. També es podran veure les presentacions de les propostes davant del jurat, tant de la recepta original com de la versió innovadora.
L’activitat d’aquest dissabte es completarà amb una xerrada a càrrec d’Albert Solaz, de Solaz Holistic Living, a les 11 hores, sota el títol ‘Innovant amb la tradició: com el menjar saludable pot enriquir la cuina local’. A més, a partir de les 12.20 h, es durà a terme un taller de pastissets creatius per als més petits (a partir de 4 anys), a càrrec de Bàrbara Lluch. Es recomana reservar plaça al correu electrònic producte@menorca.es.
Aquesta és una acció de Menorca Regió Europea de Gastronomia 2022, dins el Pla Extraordinari de Sostenibilitat Turística d’Actuacions de Cohesió en Destí «ACD 2021», en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència – Fons Europeus NG-EU, que forma part del Component 14, Inversió 1.