Balearia, Ciutadella - Barcelona Advertisement

Merluzo de Binifadet Per Bep Al·lès

Aquesta setmana us recomanam un vi blanc de la nostra illa, es tracta del  Merluzo Blanc. Un vi jove elaborat per Bodegas Binifadet a Menorca, combinant les varietats de raïm Chardonnay, Malvasía, Moscatell i Merlot. La verema es realitza manualment, i la fermentació té lloc en dipòsits d’acer inoxidable a 17°C, sense fermentació malolàctica ni pas per barrica. És un vi estiuenc, fresc i amb la salinitat propia dels vins menorquins.

TAST
Vista: Presenta un color groc pàl·lid amb reflexos daurats.
Nas: Ofereix aromes frescos i afruitats, destacant notes de fruites blanques com melicotó i albercoc, juntament amb tocs florals que aporten complexitat.
Boca:  En boca és lleuger, fresc i molt afruitat, amb una bona persistència que convida a seguir degustant-lo.

Ortigues de mar fregides. Restaurant Es Garbell. Foto: Bep Al·lès@

MARIDATGE
Aquest vi és ideal per a moments informals i es recomana maridar-lo amb aperitius, plats especiats, arrossos mariners, marisc de closca i peix blanc.

Ideal per a combinacions amb tapes lleugeres, com formatges frescos, olives i canapès de salmó fumat o tonyina, a més de calamars a la romana, o raoles de bacallà o unes ortigues de mar arrebossades.

Llobarros a la graella. Foto: Bep Al·lès©

Acompanyarà perfectament el peix blanc a la graella, com l’orada o el llobarro, o fins i tot el podem maridar amb un ceviche de peix de Menorca fet amb déntol o pagre a més d’un tataki de tonyina, un tàrtar de salmó o uns tacos de llagostins.

Gambes vermelles de Ciutadella a la planxa. Cafè Balear. Foto: Bep Al·lès©

Li van de meravella els plats de marisc, com gambes vermelles de Ciutadella a la planxa o en tàrtar, s’entenen molt bé amb la frescor i l’afruitament del vi. També musclos amb maonesa, navalles a la planxa i cloïsses al vapor, entre altre marisc de closca.

Arròs caldós de peix i marisc. Racó des Palau. Foto: Bep Al·lès©

Arrosos caldosos dins el tià de terra o a la paella. Des de l’arròs caldós amb llagosta o llomàntol, a l’arròs caldós de marisc, sense deixar de banda una paella de gamba vermella de Ciutadella amb sípia, cloïsses i pollastre, com també una paella cega de peix i marisc.

Si voleu saber més o comprar aquest vi aromàtic i amb molta fruita el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella. També podeu visitar la seva botiga on line.

Carpeta Ciutadana CIME

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.