Balearia, Ciutadella - Barcelona Advertisement

Binifadet blanc Per Bep Al·lès

Aquesta setmana us recomanam gràcies a VINUM-Menorca menorquí de les Bodegues Binifadet, de Sant Lluís. Es tracta d’un monovarietal Chardonnay que es defineix com un vi blanc mineral que reflecteix a la perfecció el camp menorquí: la llum, la paret seca de marès i l’autenticitat de l’illa. Un vi que et transporta a aquests paisatges de vinya i ullastres que l’han vist néixer, et convida a treure’t les sabates i sentir l’herba mullada als peus.

TAST
Vista: Color groc brillant.
Nas: Aroma complexa, fresca, mineral i sobretot afruitat, les notes de fruita d’os com l’albercoc galta roja i el melicotó de vinya, s’obren pas sobre una àmplia gamma de flors i herbes seques.
Boca: A la boca és saborós, llarg, amb persistència mitjana i un postgust floral molt agradable.

Escopinyes de Maó amb caviar. Cafè Balear. Foto: Bep Al·lès©

MARIDATGE
És el perfecte aliat per gaudir de plats típics del mediterrani menorquí com poden ser arrossos, peixos i amanides. La seva frescor i mineralitat acompanyen a la perfecció en una taula familiar.

És el vi ideal per acompanyar unes escopines gravades al natural o  bé al forn amb pa ratllat, pebre bord i oli d’oliva com maridarà amb musclos al vapor amb salsa maonesa. També ostres al natural, navalles a la planxa o unes escopinyes de gallet amb salsa de vi blanc.

Arròs melós amb cigala. Foto: Bep Al·lès©

Arrossos caldosos de peix i marisc, també un arròs melós amb gambes vermelles, rap i sípia, sense deixar de banda les paelles marineres de peix i marisc.

Va de meravella als plats on la llagosta vermella de Menorca és la protagonista. Caldera, arròs caldós, arròs sec dins el tià o a la paella, llagosta fregida amb alls, llagosta amb patates fregides i ous estrellats, llagosta amb cebes, llagosta amb pebres vermells o una panadera de llagosta.

Els peixos a la menorquina, fets al forn amb patates i tomàtigues coneguts a la part de Llevant de l’illa com a perols. El podem maridar amb els de ratjada, de molls, de càntera o de morruda o els de llobarro i orada.

Anfòs, déntol o pagre, també al forn o al caliu, a més de calderes o panaderes fetes amb aquests peixos nobles de l’illa, sense deixar de banda una caldera de serrans o de peix roquer.

Si voleu saber més o comprar aquest vi elaborat a Menorca per Binidafet el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella. També podeu visitar la seva botiga on line.

Carpeta Ciutadana CIME

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.