Aquest cap de setmana és va dur a terme, a la casa de colònies de Biniparratx, el primer campament monotemàtic del programa AlternaNits 2019-2020: anomenat “A la mar!”, un cap de setmana organitzat per l’INJOVE per gaudir d’activitats lúdiques i educatives . Fomentant la importància del treball en equip, la convivència, la solidaritat i la igualtat.
Un total de 24 joves van gaudir de manera totalment gratuïta d’un cap de setmana temàtic, ple d’activitats i emocions que s’inicià el dissabte dia 30 de novembre fins el diumenge dia 1 de desembre.
La proposta del cap de setmana va oferir als joves l’oportunitat d’acostar-se a la navegació, i fomentar el respecte pel medi.
L’objectiu del campament era donar a conèixer el que ens ofereix viure a una illa, la mar. Promoure el coneixement sobre els tipus d’embarcacions, nocions bàsiques de navegació, el comportament al mar, i el respecte pel medi, per això es va poder comptar amb la col·laboració de professionals del Club Marítim de Maó.
Dissabte matí varem fer la mitat del grup vela i l’altre piragüisme, tant embarcacions d’equip com individuals. I Després de dinar de pícnic al club, vam fer una excursió amb motores a la cova de Rafalet i a la illa de l’aire, on vam fer una visita/bereneta al far.
Diumenge, els grups es van invertir en vela i piragüisme, i vam anar a l’illa plana on varen tenir un temps per gaudir, si ho volien, de les embarcacions que més els motivessin. Vam acabar amb una paella al saló social del club maritim.
Els sopars i berenars els elaboraren els mateixos joves participants amb producte local de producció ecològica.
El proper campament està previst pels dies 1 a 2 de febrer, amb el tema «Inventem un cap de setmana». Enguany es duran a terme 4 activitats de cap de setmana.
El programa Alternanits comprèn un ampli ventall d’activitats d’oci saludable i està dirigit a joves de 12 a 30 anys. Amb aquesta són ja onze edicions realitzades satisfactòriament i amb un nombre creixent de participants.
El programa Alternanits està finançat pel Consell Insular de Menorca (CIMe) i el PNSD (Plan Nacional Sobre Drogas) amb l’organització de l’INJOVE i la col·laboració de tots els ajuntaments de Menorca.