Peces de Ciudad, 100% Verdejo i amb una història que contar Un vi solidari a favor dels malats de càncer i els seus familiars inspirat en una cançò de Sabina

Avui us recomanam gràcies a la col·laboració de Xoriguer un vi blanc molt especial i a la vegada solidari. Es tracta del Peces de Ciudad, un monovarietal 100% Verdejo de la DO Rueda elaborat a la finca La Sombría. Es tracta d’un vi orgànic, ecològic i vegà.

Aquest vi, com us hem dit, té la seva vesant solidaria al néixer d’un projecte personal d’Olga Celma i que va dirigit a ajudar a diferents associacions que tenen relació en la investigació per a la cura del càncer o bé per ajudar als familiars i als afectats per aquesta malaltia.

El nom de Peces de Ciudad li ve de la cançó amb el mateix nom de Joaquin Sabina, que va acompanyar a David en la seva llarga estada a l’hospital Sant Pau de Barcelona en la seva lluita contra una leucèmia. Després de guanyar la batalla al càncer, amb la seva esposa van donar compliment a la promesa de fer un vi solidari per a recaptar fons per a la lluita contra el càncer, de fet tot el que es recapta amb la venda d’aquest vi hi va i de moment han fet una aportació de 38.000 euros

També destacar la seva etiqueta que ha estat dissenyada pel pintor ciutadellenc Ivan Triay, on s’hi pot veure el seu segell personal i les figures característiques de la seva obra que es mouen per diferents paisatges, tant urbans com de natura.

NOTA DE TAST

Aspecte: Groc clar amb reflexes verdosos

Nas: Afruitat i subtil amb notes de llimes i flors blanques. També fruites blanques com pomes i peres madures, a més de records de lichi.

Boca:  Entrada fresca i equilibrada amb notes de fruita que combinen amb el punt sec de la varietat Verdejo. Final atractiu.

MARIDATGE

Raviolis d’escamarlà del Restaurant Smoix. Foto; ©Bep Al·lès

Estam davant un vi blanc molt gastronòmic i versàtil, que ens marida a la perfecció amb els grans plats de peix i marisc de la nostra gastronomia menorquina i a la vegada amb les noves tendències gastronòmiques de la cuina fusió, la nikei i com no amb la japonesa.

Ostra gin tonic de Lume Santiago, de Lucía Freitas. Foto: Bep Al·lès

Ideal per acompanyar unes ostres amb granissat de Gin Xoriguer amb llimonada o bé unes escopinyes gravades amb unes gotes de Xoriguer, llimona natural i un punt de sal i pebre bo.

Escopinyes al forn de Mr. Jaume. Foto: Bep Al·lès@

Escopinyes gravades al forn, raoles d’ortigues de mar, musclos al vapor amb una maonesa de cítrics o uns calamars a la romana fets al moment.

Vogamarí gratinat. Ocean Port. Foto: ©Bep Al·lès

Vogamarins gratinats, cloïsses amb salsa verda, escopinyes de gallet, navalles o escamarlans a la planxa.

Pop al forn amb patates a la menorquina. Foto: ©Bep Al·lès

Salmó fumat, vieires gratinades, txangurro donostiarra, pop a feira, o un perol de pop al forn amb patates.

Borrida de bacallà, Mon Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

Peixos a la graella, al forn, amb salses suaus. Bacallà al forn, a la graella, en escalivada, en borrida o en brandada.

Tàrtar de salmó, restaurant Sakana. Foto: Bep Al·lès©

Poke bolw de salmó, sushi, sashimi, niguiris, tiraditos de llobarro, ceviches de corbina amb llet de tigre, tàrtar de salmó, tataki de tonyina.

Verdinas amb cloïsses i gambes vermelles de Ciutadella. Restaurant Es Garbell. Foto: ©Bep Al·lès

Arrossos mariners, calderes de peix o de marisc, panaderes de cap roig o de bacallà, verdines amb cloïsses i gambes vermelles de Ciutadella.

Si voleu saber més d’aquest vi solidari, el trobareu a Xoriguer, a les seves botigues de Maó o als principals restaurants de l’illa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.