Avui us recomanam gràcies a la col·laboració de Xoriguer un vi blanc molt especial i a la vegada solidari. Es tracta del Peces de Ciudad, un monovarietal 100% Verdejo de la DO Rueda elaborat a la finca La Sombría. Es tracta d’un vi orgànic, ecològic i vegà.
Aquest vi, com us hem dit, té la seva vesant solidaria al néixer d’un projecte personal d’Olga Celma i que va dirigit a ajudar a diferents associacions que tenen relació en la investigació per a la cura del càncer o bé per ajudar als familiars i als afectats per aquesta malaltia.
El nom de Peces de Ciudad li ve de la cançó amb el mateix nom de Joaquin Sabina, que va acompanyar a David en la seva llarga estada a l’hospital Sant Pau de Barcelona en la seva lluita contra una leucèmia. Després de guanyar la batalla al càncer, amb la seva esposa van donar compliment a la promesa de fer un vi solidari per a recaptar fons per a la lluita contra el càncer, de fet tot el que es recapta amb la venda d’aquest vi hi va i de moment han fet una aportació de 38.000 euros
També destacar la seva etiqueta que ha estat dissenyada pel pintor ciutadellenc Ivan Triay, on s’hi pot veure el seu segell personal i les figures característiques de la seva obra que es mouen per diferents paisatges, tant urbans com de natura.
NOTA DE TAST
Aspecte: Groc clar amb reflexes verdosos
Nas: Afruitat i subtil amb notes de llimes i flors blanques. També fruites blanques com pomes i peres madures, a més de records de lichi.
Boca: Entrada fresca i equilibrada amb notes de fruita que combinen amb el punt sec de la varietat Verdejo. Final atractiu.
MARIDATGE
Estam davant un vi blanc molt gastronòmic i versàtil, que ens marida a la perfecció amb els grans plats de peix i marisc de la nostra gastronomia menorquina i a la vegada amb les noves tendències gastronòmiques de la cuina fusió, la nikei i com no amb la japonesa.
Ideal per acompanyar unes ostres amb granissat de Gin Xoriguer amb llimonada o bé unes escopinyes gravades amb unes gotes de Xoriguer, llimona natural i un punt de sal i pebre bo.
Escopinyes gravades al forn, raoles d’ortigues de mar, musclos al vapor amb una maonesa de cítrics o uns calamars a la romana fets al moment.
Vogamarins gratinats, cloïsses amb salsa verda, escopinyes de gallet, navalles o escamarlans a la planxa.
Salmó fumat, vieires gratinades, txangurro donostiarra, pop a feira, o un perol de pop al forn amb patates.
Peixos a la graella, al forn, amb salses suaus. Bacallà al forn, a la graella, en escalivada, en borrida o en brandada.
Poke bolw de salmó, sushi, sashimi, niguiris, tiraditos de llobarro, ceviches de corbina amb llet de tigre, tàrtar de salmó, tataki de tonyina.
Arrossos mariners, calderes de peix o de marisc, panaderes de cap roig o de bacallà, verdines amb cloïsses i gambes vermelles de Ciutadella.
Si voleu saber més d’aquest vi solidari, el trobareu a Xoriguer, a les seves botigues de Maó o als principals restaurants de l’illa.