Del total de la despesa, la pública representa un 71%, una xifra que està per sota de la mitjana de la UE, que és del 79%. L’estudi de la Comissió també alerta de la tendència en augment de la temporalitat dels professionals sanitaris.
Malgrat gastar menys en despesa sanitària pública que la mitjana de la UE, l’esperança de vida dels espanyols és la més elevada de la UE i les desigualtats socials pel que fa a l’esperança de vida són també menys pronunciades a Espanya que a altres països europeus, segons l’informe.
Tres llits hospitalaris per cada 1.000 habitants
Segons dades de l’OCDE, a Espanya hi ha tres llits hospitalaris per cada 1.000 habitants, una xifra que posa Espanya entre els estats de la UE que menys llits hospitalaris tenen. La superen Itàlia, Portugal o Grècia i està molt lluny d’Alemanya, que amb vuit llits hospitalaris per cada 1.000 habitants és l’estat europeu que més en té, seguida d’Àustria amb 7,4, Hongria amb 7 i la República Txeca amb 6,6.
El país que més en té és el Japó, amb 13 llits hospitalaris per cada 1.000 habitants, seguit de Corea del Sud amb 12,3 i Rússia amb 8,1.