Finca es Rafal, Mallorca

Un estudi alerta que la salut mental del 46% dels espanyols està en risc per la crisi del coronavirus Un 67% s'ha sentit trist, deprimit o desesperat durant el confinament, segons una enquesta amb participació de la UOC

ACN Barcelona .- Un estudi internacional ha alertat que la salut mental del 46% dels espanyols està en risc per la crisi del coronavirus. L’estudi ha estat liderat per l”spin-off’ de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) Open Evidence i consta de 3 enquestes a ciutadans de l’Estat, d’Itàlia i el Regne Unit distribuïdes en tres setmanes consecutives entre el 24 d’abril i el 17 de maig. La primera de les enquestes revela que la majoria de la població d’entre 18 i 75 anys s’ha sentit en algun moment trista, deprimida o desesperada pel futur: un 67% a Espanya, un 59% a Itàlia i un 57% al Regne Unit. L’investigador de la UOC Francisco Lupiáñez ha dit que l’impacte del confinament “tindrà conseqüències socials i de saluts per a les que cal estar preparats”.
En el cas d’Itàlia, l’enquesta revela que hi ha un 42% de la població amb risc en salut mental i un 41% al Regne Unit.

D’altra banda, gairebé un 60% dels enquestats a l’Estat i al Regne Unit ha considerat que el govern “no s’ha de centrar només a prevenir el contagi, sinó també a evitar una important crisi econòmica”. A Itàlia aquest percentatge arriba al 65%.

Pel que fa al desconfinament, al voltant d’un 70% dels espanyols i anglesos i gairebé un 65% dels italians creuen que els governs han d’explicar “clarament” com s’està planificant la sortida del confinament.

L’estudi preveu tres onades consecutives d’enquesta als mateixos ciutadans dels tres països. Ara s’ha publicat la primera tongada de resultats corresponent a l’enquesta que es va fer del 24 d’abril a l’1 de maig. El segon sondeig, que analitza l’impacte de la situació en la capacitat cognitiva, la percepció de risc, la confiança i l’altruisme dels participants, s’acaba de fer entre el 2 i el 9 de maig i es preveu tenir-ne els resultats durant la setmana del 18 de maig.

Pel que fa a la tercera, que es farà del 10 al 17 de maig, posarà el focus en la incertesa i els conflictes relacionats amb la privacitat i el bé comú, i els interessos individuals i col·lectius relacionats amb la distribució dels recursos. Els resultats es publicaran durant la setmana del 25 de maig.

L’estudi ha a comptat amb la col·laboració de al Universitat de Milà, de Trento, de Glasgow, de Tillburg i la Nacional de Colòmbia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.