La Fundació Baleària facilita la investigació d’un grup d’investigadors de la Universitat de les Illes Balears a la Reserva de la Biosfera de l’illa de Menorca. El passat mes de juny de 2019 la Fundació Baleària i la Universitat dels Illes Balears van signar un acord de col·laboració mitjançant el qual la naviliera es va adherir a el projecte BIODIBAL, que permet que tots dos organismes unissin esforços per a la realització d’estudis sobre la Biodiversitat a totes les Illes Balears.
En aquesta ocasió, la naviliera facilita els trasllats des de Mallorca fins a Menorca per quatre investigadors de el projecte OrthoMe (d’estudi dels ortòpters o llagosta) i de el projecte Colias (d’estudi dels lepidòpters o papallones), que estudiaran l’ecologia de les dues espècies en aquest espai protegit. Els projectes s’iniciaran amb un primer viatge el 5 de juny i es realitzaran diversos viatges més, de forma periòdica en els mesos següents fins al novembre.
Cal destacar que, el projecte Colias va ser triat el passat mes de novembre com a beneficiari de la Convocatòria d’Ajudes per a estudis i investigacions ambientals de la Reserva de la Biosfera de Menorca impulsades pel Consell Insular de l’illa, ja que servirà per crear indicadors la qualitat dels hàbitats.
Samuel Pinya, director del grup de recerca d’Ecologia Interdisciplinària de la UIB, és el responsable d’aquests projectes i es mostra agraït: “Sovint el treball entre illes suposa una complicació logística important. Gràcies a l’ajuda de Baleària i de la Reserva de la Biosfera de Menorca s’eliminen les barreres geogràfiques i es facilita que la Universitat dels Illes Balears pugui desenvolupar la seva activitat investigadora en qualsevol racó de les Illes Balears”Amb aquest tipus d’iniciatives vam demostrar que ens importa el desenvolupament sostenible dels territoris on operem. Ajudem, així, al fet que es puguin realitzar estudis de la biodiversitat, que en definitiva ajudin a conservar-la “, conclou per la seva banda, Ricard Pérez, gerent de la Fundació.