Finca es Rafal, Mallorca

Balears identifica una mitjana de 6 contactes per cas rastrejat, la xifra més elevada d’Espanya Gómez i Negueruela han informat els representants dels consolats de sis països de la situació epidemiològica de les illes i de les mesures preventives adoptades per reiterar que són una destinació segura

L’equip d’infermeres rastrejadores del Centre Coordinador de COVID-19 identifica i controla una mitjana de 6 contactes per cas rastrejat —la xifra més elevada d’Espanya—, ha explicat la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, durant la reunió que ha mantingut amb el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i la delegada del Govern, Aina Calvo, amb representants de diversos consolats per tal d’informar-los de la situació de la COVID-19 a les Illes Balears i també de les diverses mesures de control que han posat en marxa les administracions públiques.

Durant la reunió amb els representants dels consolats d’Alemanya, Dinamarca, França, Noruega, Regne Unit i Suècia, Gómez ha destacat la bona situació de la pandèmia en aquests moments a les illes, on hi ha 124 casos positius actius, i el control excel·lent que es fa dels casos que es detecten.

La consellera ha informat que el dispositiu de 162 rastrejadors que hi ha a les Illes —155 en els centres de salut i 7 en el Centre Coordinador—- controla una mitjana de 6 contactes per cas rastrejat, xifra pràcticament idèntica a la de les Canàries (les dues comunitats amb la dada més alta) i molt superior a la de la mitjana nacional.

Com a part de la tasca de control, Gómez ha anunciat que divendres començarà el cribratge dels treballadors de Mercapalma. Altres cribratges que ja s’han duit a terme són els dels treballadors i usuaris de les residències, el dels professionals del Servei de Salut i el dels escorxadors.

Gómez s’ha referit també a algunes de les mesures que ha posat en marxa el Govern per evitar la propagació del SARS-CoV-2, com per exemple la implantació de l’ús obligatori de la mascareta en la via pública o el tancament de determinats establiments a zones concretes per tal d’evitar aglomeracions de persones que no compleixen les normes de seguretat.

La consellera ha destacat que s’ha de fer tot el que sigui possible per evitar la propagació del virus i per garantir la capacitat de resposta sanitària.

Així mateix, ha recalcat que fins al moment el sistema sanitari de les Illes ha respost de manera excepcional desplegant tots els recursos necessaris i adaptant els seus circuits d’atenció en funció de cada nova necessitat.

Concretament, ha recordat, s’han adquirit centenars de tones de material de protecció individual; s’han creat plantes només per a pacients COVID en els hospitals públics; s’han medicalitzat hotels; s’han posat en marxa unitats COVID-exprés per a la presa de mostres; s’han activat les unitats volants d’atenció al coronavirus per atendre la gent a casa; s’han reprogramat activitats; s’ha potenciat l’atenció telemàtica, i s’ha treballat de manera coordinada amb diverses administracions per abordar la situació a les residències.

Gómez ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat i ha sol·licitat als representants dels consolats la seva col·laboració per seguir traslladant a tothom la importància de mantenir les mesures de prevenció i per poder continuar garantint, com ara, que les illes són una destinació segura.

Per la seva banda, el conseller Negueruela ha recalcat la importància de transmetre les dades que actualment presenten les Illes Balears per poder donar el missatge de destinació segura, amb les mesures de prevenció i un sistema sanitari capaç per donar resposta eficaç a les situacions que es puguin donar.

Negueruela també ha indicat que trobades com aquesta són necessàries perquè ajuden a comunicar als països emissors la situació de la nostra destinació turística, així com l’oferta turística que tenen les Illes Balears. En aquest sentit, ha recordat que des del Govern s’impulsarà una campanya de comunicació a diferents destinacions per reforçar aquest missatge.

Aina Calvo també s’ha referit al paper de la Delegació de Govern i ha destacat la col·laboració permanent amb el Govern amb la implicació de les forces i cossos de seguretat per tal de garantir el compliment de les mesures sanitàries i contribuir a fer de les Balears una destinació segura. Aquesta tasca, ha dit, és més preventiva que intervencionista. Així mateix, ha s’ha referit a la feina que Sanitat Exterior fa per controlar viatgers en els ports i aeroports.

Els cònsols han traslladat les seves inquietuds i han formulat diverses preguntes, alhora que han agraït la informació i la voluntat de col·laboració.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.