En el primer terç del segle XX es publica una de les obres capitals de la gastronomia menorquina, “De re cibaria” de Pere Ballester, editat per l’Ateneu Científic i Literari de Maó, que reuneix nombroses receptes de cuina, pastisseria i rebosteria menorquines de la que s’han fet sis edicions fins al nostres dies des de la primera al 1923.
Aquest és el primer llibre imprès del que es té coneixement a Menorca, perquè tant “Cuina de Menorca” com “Manual de la cuynera menorquina” són edicions escrites a mà, per tant estam davant el primer llibre modern, però que encara recull receptes ben antigues. De fet Ballester beu dels dos manuscrits citats, a més d’altres receptaris i llibretes de cuina particulars.
Pel que fa a la panadera, Ballester ens fa una definició de la mateixa ens diu textualment: “La principal diferència entre la caldera i la panadera consisteix que…
Si t’interessa saber més d’aquest article de cuina ho trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris.
Si et vols fer subscriptor a les edicions en paper o digital, ens pots trucar al número de telèfon 971 38 29 20 i t’informarem.
Amb la teva subscripció dones suport a la premsa local i de proximitat, a la nostra llengua i a la nostra cultura.