El Govern intervé la residència Reina Sofia d’Eivissa per frenar els contagis de COVID-19 S’ha detectat un brot que afecta de moment a 32 dels 127 usuaris del centre, així com 8 dels 77 treballadors

La Conselleria de Salut i Consum ha ordenat avui la intervenció de la residència Reina Sofia (a Eivissa) d’atenció a persones majors per tal de frenar els contagis de COVID-19 i garantir l’atenció adequada als usuaris. Això després que s’hagi detectat un brot en aquestes instal·lacions que afecten 32 dels 127 residents, així com 8 dels 77 treballadors que fan feina a la residència.  .

El primer cas es va diagnosticar dimarts 27 d’octubre, quan un usuari de Reina Sofia va presentar símptomes i va ser derivat a l’Hospital Can Misses, on va ser diagnosticat com a positiu en COVID-19. El mateix dia es va dur a terme el cribratge de tots els usuaris de la residència així com dels seus treballadors. Com a resultat d’aquestes proves, fins a 32 residents han estat positius (incloent el primer cas) així com 8 dels 77 treballadors. Un balanç que pot anar incrementant-se els propers dies ja que encara manquen resultats i també es pot donar la circumstància que persones que ara hagin donat negatiu positivitzin amb el pas del temps.

Una vegada coneguts els resultats, dues infermeres gestores de casos, així com el subdirector d’Infermeria d’Atenció Primària de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera es varen desplaçar fins a la residència per ajudar en l’organització i distribució dels pacients, així com per fixar els protocols a seguir a partir d’ara. De moment, 7 residents romanen ingressats a l’Hospital de Can Misses -6 d’ells a la unitat de mitja estada de Ca na Majora i 1 a la Unitat de Cures Intensives-.

Davant les dificultats de la residència en aquestes circumstàncies, la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha signat la intervenció de la seva gestió sanitària, durant 20 dies, per donar el suport necessari per poder organitzar els procediments i els circuits per atendre els residents amb COVID-19 i als que han donat negatiu a les proves.

Així mateix, s’ha designat un coordinador sanitari, les funcions del qual són controlar, coordinar i dirigir l’activitat assistencial sanitària del centre, dirigint l’equip de personal de la residència i, si s’escau, el que hi assigni el Servei de Salut de les Illes Balears.

A partir d’ara, el personal, l’equip directiu i la titularitat d’aquest centre, així com els mateixos residents, es regiran per les instruccions, ordres i disposicions del coordinador.

Des del principi de la pandèmia, l’equip de coordinació sociosanitària format per directius dels consells insulars de Menorca, Eivissa i Formentera, de l’IMAS i de les conselleries de Serveis Socials i Esports i de Salut i Consum fan un seguiment diari de la situació en els centres, que han de disposar d’un pla de contingència i complir-lo.

Cal recordar que ara el Govern ha intervingut fins ara 5 residències per gent gran des de l’inici de la pandèmia (Bell Entorn i Sèniors Inca durant segona onada, i Oasis i DomusVi Palma a la primera, totes a Mallorca. I a partir d’avui Reina Sofia, a Eivissa). També es va prendre el control sanitari de la Nova Residència del Patronat Joan XXIII d’Inca per a persones amb discapacitat intel·lectual

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.