Gràcies a VINUM Menorca aquesta setmana us recomanam un vi negre sense DO elaborat a Múrcia. El Finca el Puntal Tempranillo 2018 un monovarietal Ull de Llebre amb certificat Sygma. És un vi bo de beure, amb bona estructura de vi negre jove i tanins suaus.
NOTA DE TAST
Aspecte: Vermell robí intens amb tonalitats cirera i ribet violaci
Nas: Aromes de fruita vermella fresca com maduixes i gerds.
Boca: Bon volum en boca, cos mitjà i delicat amb un final intens i saborós.
MARIDATGE
Bona opció per a les carns de vedella, be, porcella i aus, a més de formatges i embotits.
Aquest estiu és un vi ideal per a fer una graellada amb els amics o la família. Marida bé amb les carns de vedella, els talls argentins de vacio, entranya, tiras, xoriços criollos, xurrasco… o com acompanyament d’un roast beef o un carpaccio de vedella.
Hamburgueses de vedella vermella menorquina, llonganisses fresques de porc, enfilalls de pollastre o de porc, costelles de llom o un costellar de porc marinat amb salsa barbacoa. O acompanyant un steak tàrtar de vedella.
Plats de carn amb salsa, com estofat de vedella amb fesols; llomillo de porc al pebre o al formatge de Menorca; conill amb pebres, callos amb tomatigat, llengua amb tàperes, pilotes…
Cuixa de be o porcella al forn, a més d’un tall redó amb salsa, un llom amb col i sobrassada, feixets de vedella, llom amb pomes, conill amb figues o carn de porc al forn amb compota de pomes.
Si el reservam per a la tardor, maridarà amb esclata-sangs al caliu, arròs amb llomillo i cames seques, esclata-sangs amb carn amb salsa o una coca salada d’esclata-sangs, cames seques i espinacs.
Truites de patates o de marrania, ous estrellats amb sobrassada o botifarró blanc, ous al plat, Quische Lorraine, ous plens de picadillo de carn, croquetes de bullit, morcilla de Burgos fregida…
Formatge tendre de Son Piris fregit amb oli d’oliva, formatge de Son Piris Vell amb figat, i formatge semi curat acompanyat de torrades de pa de pagès de blat de xeixa fregades amb tomàtiga de ramellet.
La guanyador del sorteig ha estat Pedro Capó, que a més dels bòtils de Tempranillo Finca el Puntal, també s’endú un quart de formatge semicurat de Son Piris i un bòtil d’oli ecològic de Morverdra.
Si voleu saber més d’aquest vi elegant i seductor, diferent i especial el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.