Finca es Rafal, Mallorca

Sanitat forestal actua contra la processionària del pi a 34 espais d’ús públic de Mallorca i Menorca El tractament terrestre s’ha aplicat a una superfície de 73,8 kms lineals

El Servei de Sanitat Forestal, amb la col·laboració de l’IBANAT, ha finalitzat la campanya 2020 de tractament terrestre contra la processionària del pi en zones d’ús públic de Mallorca i Menorca, així com a masses o arbres d’especial protecció i conservació.

En total s’han tractat 34 espais d’ús públic com àrees recreatives, camins de finques públiques, zones d’acampada i arbres singulars. La distància recorreguda ha estat de 73,825 km lineals. (39,325 km en la primera passada i 34,5 km durant la segona).

Aquesta actuació de lluita integrada s’emmarca dins «El projecte de tractament terrestre per al control de la processionària del pi (Thametopoea pityocampa Den & Schiff.), Mallorca i Menorca 2018-2020». L’objectiu és mantenir les zones forestals de major afluència, amb la menor infestació possible de processionària, per a evitar casos d’urticària sobre les persones o animals domèstics. Es pretén també protegir determinats arbres o localitzacions d’espècies vegetals que per la seva importància mereixen una especial conservació.

Els tractaments terrestres són tractaments fitosanitaris molt específics, adequats per localitzacions concretes o per a zones de fàcil accés o zones situades a prop de nuclis urbans. Durant els mesos d’octubre a desembre és el moment adequat per executar aquesta actuació, ja que és quan els ous de les erugues han fet eclosió i aquestes es troben en els primers estadis de desenvolupament larvari.

A l’illa de Mallorca, s’ha utilitzat un canó polvoritzador muntat damunt un vehicle pick-up; en canvi a l’illa de Menorca i a causa de localitzacions allunyades de camins, s’ha utilitzat una motxilla.

A Mallorca, la primera passada del tractament terrestre es va iniciar el dia 8 d’octubre i la segona passada el 10 de novembre, finalitzant el tractament terrestre el dia 1 de desembre.

El producte utilitzat ha estat Bacillus thringiensis var.kurstaki (CEPA 54), de nom BELTHIRUL, amb número de registre 22.423 i s’hi ha empleat a una dosi de 1gr de producte per cada litre d’aigua.

Pel que fa a Menorca, s’ha fet el tractament fitosanitari de la repoblació de Pinus pinaster d’ Es Milocar, així com els Pinus halepensis dels voltants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.