Menorca participarà, un any més, al European Food Gift Challenge en el marc de la nostra declaració com a Regió Europea de Gastronomia 2022. Un certamen, d’àmbit internacional, organitzat per l’Institut Internacional de Gastronomia, Art, Cultura i Turisme (IGCAT).
El certamen, que enguany tindrà lloc a Coimbra, té com a objectiu donar suport als petits productors artesans locals i fomentar l’aposta per la producció d’aliments saludables, de forma sostenible i amb un clar protagonisme per als ingredients d’origen local, sense oblidar la component innovadora.
Així, aquesta setmana la Fundació Foment del Turisme de Menorca, a través del Centre Artesanal, ha obert la convocatòria d’àmbit local perquè artesans i productors puguin presentar els seus productes per representar Menorca en aquest esdeveniment. El termini de presentació de les propostes acaba l’11 de juny i han de ser entregades al Centre Artesanal de Menorca, en horari d’atenció al públic.
Enguany com a novetat s’estableixen dues categories segons sigui artesans del sector agroalimentari o del sector creatiu Food gifts i Food-related crafts gifts. De tots els productes presentats se’n seleccionaran 2 de cada categoria per ser presentats al concurs i optaran al màxim guardó consistent en el certificat oficial del European Food Gift Challenge i visibilitat i promoció a través dels webs i xarxes socials de IGCAT i de la Regió Europea de Gastronomia. A més, d’entrar a formar part del catàleg De Seny i comercialitzar-se a la botiga del Centre Artesanal.
Al certamen local de 2020 s’hi van presentar 9 peces artesanes de les quals 4 van participar al concurs europeu: Tallador d’embotits, de Toni Casalí; Cavall de formatjar, d’Ovidi Pons; Anelletes motlle de pastisset de Núria Deyà; i, Talla-coques de Sílvia Vivó. D’aquestes quatre, les dues darreres van obtenir el màxim guardó.
Per a més informació podeu consultar les bases a la pàgina web del Centre Artesanal de Menorca www.artesaniamenorca.com