L’Abella de la Clamor El seu cupatge és de Chardonnay, Albariño i Sauvignon Blanc

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi blanc suau i de cos mitjà. Es tracta de l’Abella de la Clamor, elaborat per Raimat i que reb el seu nou per mor que Clamor és el nom que rep la part baixa de la muntanya on creixen les vinyes que produeixen aquest vi. Un lloc privilegiat de la finca de Raimat a Costers de Segre, denominació d’origen a la que pertany. El seu cupatge és de Chardonnay, Albariño i Sauvignon Blanc que li donen aromes a fruites cítriques i tropicals, amb un perfecte equilibri entre frescor i dolçor.

NOTA DE TAST

Vista: Color groc brillants amb reflexes verdosos.

Nas: Aroma intens a cítrics, com les llimes, fruites amb os com l’albercoc a més d’un toc tropical d’aranja i mango.

Boca:  Perfecte equilibri entre frescor i dolçor. Entrada agradable, elegants notes cítriques i de nectarina en boca, i un final més tropical, persistent i intens.

MARIDATGE

Marida amb plats de pollastre i carns blanques, ensalades fresques, peix, marisc, arrossos i pastes.

Pel seu equilibri ens anirà molt bé per als entrants de marisc al natural, des d’unes ostres, unes escopinyes gravades, o bé unes cloïsses, musclos o escopinyes de gallet al vapor.

Gambes a la graella, Cafè Balear. Foto: Bep Al·lès©

Ideal per acompanyar unes gambes vermelles de Ciutadella o uns escamarlans de Menorca a la graella. També és una bona opció per a una caldera de rap, un arròs caldós de marisc o una paella cega de peix i marisc.

Tàrtar de gamba damunt moll d’òs. Cafè Balear, port de Ciutadella. Foto: Bep Al·lès©

Li van bé les carns blanques i els maridatges de mar i muntanya com el pollastre amb gambes o amb escamarlans, un caneló de peus de porc farcit de gamba vermella o un tàrtar de gamba panxuda damunt moll d’os.

És un vi blanc que maridarà molt be amb la tonyina vermella. Tàrtar, tataki, el Japo Taco, paella de tonyina, i també amb clàssics com el marmitako, la tonyina amb cebes o a la graella.

La guanyadora del sorteig d’aquesta setmana ha estat Núria Ferrer, que a més s’emporta un cantó de formatge semi de Son Piris i un bòtil d’oli ecològic de Morverda Vell.

Si voleu saber més d’aquest vi, un dels imprescindibles d’aquest estiu, el trobareu a Vinum Menorca, a la seva botiga del carrer dels Mariners i Pescadors del Polígon de Ciutadella o bé el podeu adquirir on line a www.vinum-menorca.es

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.