Finca es Rafal, Mallorca

El flaó d’Eivissa protagonitza la darrera jornada del Saló Gourmets a l’estand de les Balears

El flaó d’Eivissa ha estat un dels plats que s’han tastat en aquesta darrera jornada del Saló Gourmets de Madrid. Les demostracions culinàries d’aquest dijous a l’estand de les Balears ‘Quatre illes per assaborir’ s’han basat en productes com el blat de xeixa, la mel, la vedella, el formatge Mahón-Menorca i la sobrassada de Mallorca, reconegudes amb una Denominació Geogràfica Protegida (DOP) i una Indicació Geogràfica Protegida (IGP), respectivament.

Les demostracions culinàries han anat a càrrec, com cada dia, de l’Associació de Cuiners i Cuineres de les Illes Balears (ASCAIB) i els tasts de vi i begudes espirituoses, de l’Associació Balear de Sommeliers (ABS).

Sara Valls ha elaborat la seva versió del flaó eivissenc, Sílvia Anglada ha cuinat una coca de blat de xeixa, formatge Mahón-Menorca (DOP), mel i Sobrassada de Mallorca (IGP); i Miquel Gelabert ha fet la seva versió de variat de llengua de vedella amb tàperes i tallarins de sípia.

Millor sommelier d’Espanya

El tast de vi que s’ha fet a l’estand de les Balears aquesta darrera jornada ha anat a càrrec de Gabriel Lucas, de l’ABS. S’ha fet un tast d’un vi de la Denominació d’Origen Pla i Llevant d’un monovarietal de callet. El sommelier Gabriel Lucas, per cert, ha resultat guanyador del campionat d’Espanya de Sommeliers, que ha celebrat la final aquest dijous en el Saló Gourmets 21.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.