Finca es Rafal, Mallorca

El Govern autoritza el conveni amb l’Ajuntament de Maó per a la construcció del nou CEPA Joan Mir i Mir La inversió prevista per al nou CEPA és de gairebé tres milions d’euros i serà una realitat per al curs 2023-2024 

El Consell de Govern ha autoritzat avui el conveni de col·laboració entre l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC) i l’Ajuntament de Maó per al finançament i l’execució de les obres de construcció d’un nou centre d’educació de persones adultes (CEPA) al municipi de Maó, Menorca, per un import de gairebé tres milions d’euros.

Aquest conveni arriba després de mesos de negociacions entre Educació i l’Ajuntament de Maó amb la finalitat de cobrir les necessitats d’ensenyaments per a persones adultes que té el municipi.

L’actual conjuntura econòmica de la comunitat autònoma implica la recerca i l’estudi de mecanismes de finançament efectiu de les obres necessàries per donar resposta a l’interès públic educatiu, la qual cosa requereix aconseguir la màxima col·laboració possible dels municipis.

Un nou centre d’adults per a Menorca

Aquesta col·laboració es materialitza en un conveni de prop de tres milions d’euros (2.957.141 €), que permetrà la construcció del nou CEPA Joan Mir i Mir al Quarter de Santiago de Maó, a Menorca. S’ha estipulat que el consistori avançarà la meitat de l’import del projecte (1,5 milions d’euros) i que Educació el retornarà en un termini de deu anys. Per la seva banda, Educació també aportarà els gairebé 1,5 milions d’euros restants del projecte.

L’IBISEC ja ha redactat el projecte definitiu de les obres que s’han de dur a terme i disposa de la llicència municipal corresponent. Un cop se signi el conveni, es preveu que l’IBISEC liciti les obres a principi de 2022 i pugui començar-ne l’execució el segon trimestre del mateix any.

El projecte de reforma del Quarter de Santiago de Maó, que passarà a ser el nou centre d’adults de Maó, està pressupostat en prop de tres milions d’euros, suposa la reforma integral de l’interior de l’edifici per a ús exclusivament docent i la rehabilitació dels espais exteriors per convertir-los en un espai verd obert al públic.

Actualment, l’escola d’adults imparteix els seus estudis a la seu principal del carrer de Sant Joan, un edifici que ha quedat obsolet i amb un espai insuficient per atendre les necessitats de l’alumnat. Amb la intervenció, s’atén una reivindicació històrica i s’aconsegueix adequar els serveis a les necessitats de la població adulta.

Reforma integral de l’edifici

La reforma, que s’executarà per fases, començarà per la reforma integral de l’interior de l’edifici, que té una durada prevista de dotze mesos.

La intervenció permetrà crear quinze aules, una aula polivalent, una aula d’informàtica, una biblioteca i un taller de cuina-cafeteria. A més dels serveis comuns, també es construeix una zona d’administració, que tindrà sis despatxos, i una sala de professors.

Un dels aspectes més destacats de la intervenció és la reforma del pati interior del Quarter, que es planteja com a espai verd públic, amb configuració de plaça oberta a la ciutat. D’altra banda, està prevista la modificació dels accessos. Actualment, l’edifici disposa d’un total de catorze portes a la planta baixa que amb la reforma plantejada es modificaran seguint criteris de funcionalitat i control de l’edifici.

Cal dir que la reforma de l’ala sud de l’edifici no és objecte del projecte de reforma, ja que acollirà dependències municipals destinades a altres usos educatius. La intenció de l’Ajuntament és poder disposar en aquest espai d’una sala d’actes que permeti dur-hi a terme diferents activitats, tant de l’escola d’adults com d’altres entitats i/o serveis municipals.

Les previsions apunten que el nou CEPA serà una realitat per al curs 2023-2024.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.