La nutricionista comunitària Noemí Garcia, conferenciant de l’acte institucional de la Diada del Poble de Menorca

La nutricionista comunitària Noemí Garcia és enguany la protagonista de la conferència de l’acte institucional de la Diada del Poble de Menorca que tindrà lloc dia 17 de gener a la Sala de Plens del Consell Insular. Garcia exposarà la ponència “La gastronomia davant els reptes de l’Antropocè: una oportunitat des de Menorca”. És graduada en Nutrició Humana i Dietètica, i Nutrició i Dietètica Clínica per la Universitat de Barcelona i és autora de la “Guia de mesures per prevenir i reduir el malbaratament alimentari”, editada per l’Agència Menorca Reserva de Biosfera.

El vicepresident i conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports, Miquel Àngel Maria, la nutricionista, Noemí Garcia i el cantant i compositor, Cris Juanico, han presentat un complet programa d’activitats que tindran lloc entre els dies 12 i 29 de gener, ocasió que han aprofitat també per presentar la imatge del programa creada per Laura Miyashiro. Val a dir que algunes de les activitats previstes en els municipis s’han hagut de posposar a causa de la normativa de la Covid-19 o bé per responsabilitat en el cas dels municipis on es concentren més casos positius.

D’aquesta manera, a Ferreries no se celebrarà finalment el correfoc i cercavila amb batucada previstos per diumenge dia 16 de gener. Aquesta activitat, emmarcada en el programa institucional, es reprogramarà més endavant quan la situació sanitària millori.

D’altra banda, també queden suspeses totes les torrades de sobrassada previstes a diferents llocs com és el cas d’Alaior, Cala en Porter, Es Castell, Es Migjorn Gran, Es Mercadal i Fornells, així com el concurs de paelles que estava previst a Ferreries, tot complint amb l’última normativa Covid del Govern balear. A Ciutadella i Maó de moment es mantenen totes les activitats previstes.

El conseller Miquel À. Maria ha afirmat que “si actuam amb prudència i amb aquesta responsabilitat solidària amb les altres persones, especialment amb les més vulnerables, farem la millor contribució perquè la Diada de Menorca d’enguany sigui la de la plena recuperació, amb un programa que des del Consell Insular, els ajuntaments i totes les entitats que hi col·laboren s’ha preparat amb dedicació i estima”.

Per la seva banda, Cris Juanico ha explicat el repertori que durà al Teatre Principal de Maó el pròxim dia 17 de gener, juntament amb l’Orquestra Simfònica de les Balears (sota la direcció de Pablo Urbina) posant la nota musical a la Diada de Menorca 2022. En concret, es presentarà el nou projecte artístic del menorquí que amb el títol “Altament sensible” ofereix un repertori amb alguns dels seus temes més populars en clau simfònica.

Es tracta d’una proposta que obre i desplega com mai temes prou significatius de la trajectòria musical de l’artista (des de Ja T’Ho Diré fins a l’actualitat) amb els colors, matisos i sensibilitats dels instruments d’una gran orquestra. El projecte explora nous camins sonors i textures de cançons com Si véns, Sal i dolçura, Enmig del desert, Així i tot, La mar, Es moment, Na Cecília, Com un infant, No em facis ontes, Amb un dit as vidre escric, Un vol de miloca i M’encanta.

El ciutadellenc compta amb la complicitat dels arranjaments del músic mallorquí Miquel Àngel Aguiló i de la seva banda habitual integrada per Blanca Coll (violí), Lluís Gener (baix), Quim Ribó (guitarra elèctrica) i Pere Moll (bateria), amb els que arrodonirà el repertori amb temes com L’Univers i Més a prop.

Els guanyadors del sorteig per a les localitats del concert de la Diada es donaran a conèixer aquesta setmana.

Tant l’acte institucional de la Sala de Plens del Consell, amb el Ple extraordinari i la conferència, com el concert al Principal es podran seguir en directe per streaming. Per assistir de manera presencial a l’acte institucional del Consell, cal confirmar assistència al telèfon 971 35 62 34 o a l’email presidencia@cime.es abans de dia 15 de gener.

Podeu consultar el programa complet a la web de l’Agenda Menorca Illa de Cultura agenda.menorca.es. Val a dir, que totes les activitats d’aquest programa poden sofrir, en qualsevol moment més canvis o cancel·lacions en aplicació de la normativa de salut pública per a la prevenció de la covid-19, així es recomana seguir la programació a través del portal de l’Agenda Menorca Illa de Cultura i de les seves xarxes socials.

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.