El Festival Internacional de Cinema de Menorca – Social & Sostenible presenta imatge i dates de la seva setena edició

Festival de Cinema Internacional

El Festival Internacional de Cinema de Menorca afronta una nova edició, la setena, amb la gran novetat del canvi de dates respecte als anys anteriors en els seus dos principals esdeveniments. Després de dos anys de pandèmia, i molt d’esforç per mantenir ininterrompudament tots dos esdeveniments, l’organització del FICME ha apostat per un canvi de dates i de bases que pretén equilibrar el calendari i fer els dos certàmens més viables, per tal de reforçar l’hàbit de consum cinematogràfic a Menorca, a la gran pantalla i en comunitat.

Per això, aquest any, el Cooking Films es durà a terme la primera setmana de juny. Per altra banda, el Festival passa a la segona setmana de setembre. A part d’aquests dos esdeveniments, el FICME preveu també realitzar dues sessions a l’aire lliure durant la tercera setmana de juliol, dates fins ara habituals del certamen, que ajudin a mantenir l’activitat cinematogràfica durant l’estiu. A més, també es durà a terme una activitat destinada als més petits i joves durant les festes de Nadal, de les quals més endavant se’n donaran els detalls.

El Festival continuarà dedicant espai als projectes que segueixin les línies de sostenibilitat i cinema social, i es manté també el que és un signe d’identitat del certamen: la projecció de films en els indrets més emblemàtics de Menorca. Tanmateix, sí que canvia el format de la programació de l’esdeveniment, que prescindirà del concurs de curtmetratges internacionals i se centrarà en el cinema balear, per una banda, i en projeccions fora de concurs amb alguns convidats molt especials, sempre a l’aire lliure i itinerant a l’illa.

Nova imatge. Per l’edició de 2022 el Festival també presenta una nova imatge. Com en anys anteriors, la cocarrossa de director és l’element protagonista, però aquest any presenta unes corbes que recorden ones del mar o, en aquest cas, de l’aire que respirem. El cel és l’element de fons d’una imatge que ens evoca l’escenari sota el qual tots nosaltres, humans i natura, convivim. El disseny és una obra de Simón Olives, encarregat de tota la imatge gràfica del Festival.

Taller de Creació Audiovisual. Des del Festival es vol cuidar el cinema fet a casa. És per això que, any rere any, es promouen activitats de formació audiovisual i es projecten els treballs dels joves talents menorquins i balears. Per segon any consecutiu, el reconegut cineasta menorquí Macià Florit impartirà el Taller de Creació Audiovisual per a joves a partir de 16 anys, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Maó i el FICME, amb l’objectiu que cada alumne pugui elaborar un curtmetratge a partir d’unes sessions teòriques. Però, sobretot, el curs és un acompanyament durant sis mesos per part de Florit, que farà un seguiment personalitzat de cada projecte en les diferents fases de producció. D’aquesta manera, cada alumne podrà tenir una perspectiva professional i una mirada externa sobre el seu procés de creació. Cada un dels curts que s’acabin dins el marc d’aquest taller es presentaran en el Festival Internacional de Cinema de Menorca. El taller es realitzarà online, amb dues sessions presencials, la primera i l’última. La primera, dissabte 26 de febrer amb la presentació del taller.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.