S’enceta la quarta edició de la campanya de compostatge domèstic “Fer Compost és la Pera!” A les sessions teòriques es rifaran 20 compostadors de fusta entre les persones assistents

 

El Consorci de Residus i Energia enceta la quarta edició dels tallers de compostatge domèstic “Fer compost és la pera!, que un any més cerca impulsar el compostatge a les llars formant les persones assistents sobre les nocions bàsiques per convertir les restes de menjar i residus vegetals com fulles, gespa o branques, en un compost de qualitat.

A banda de les vuit sessions teòriques, que tradicionalment es realitzaran a cada municipi i on es rifaran un total de 20 compostadors de fusta entre les persones assistents, la principal novetat d’enguany és la realització de dues sessions pràctiques on es mostrarà com fabricar compostadors a partir de palets i cantons de marès.

Com en la darrera edició celebrada, el ponent encarregat d’impartir els tallers serà Martí Andreu Villalonga, tècnic superior en paisatgisme i medi rural.

Els bioresidus domèstics, també entre els objectius de reciclatge

Entenem per compostatge domèstic o comunitari al tractament dels propis bioresidus que realitzen les persones o famílies individualment, en el propi habitatge, terrassa, jardí, hort, etc. que du associat el consum del compost resultant.

Aquesta activitat és d’important rellevància per l’assoliment dels objectius de reciclatge que fixa la Llei 8/2019, de 19 de febrer, de residus i sòls contaminats de les Illes Balears, que per l’any 2021 es fixa en un 50% del pes i per a cada fracció de materials com paper, metalls, vidre, plàstic i bioresidus dels residus domèstics i comercials, percentatge que s’incrementa al 65% per l’any 2030.

El 40% dels nostres residus pot ser compostat

Els residus que genera un habitatge diàriament contenen un 40% de matèria orgànica que pot ser reciclada i retornada a la terra en forma d’humus per a les plantes i els cultius. A través d’un senzill compostador que es pot instal·lar al pati de casa, aquesta matèria orgànica pot compostar de manera natural, i transformar-se en adob per a les plantes, l’hort o el jardí. D’aquesta manera es contribueix a la reducció de residus i s’aconsegueix reduir el consum d’adobs químics. Es calcula que amb un compostador cada habitant deixaria de llençar 90 kg de fems, el que extrapolat a la població de Menorca (amb 95.936 habitants l’any 2021) suposa deixar de llençar 8.634.240 kg de fems.

Com puc apuntar-me a les sessions?

Les persones interessades poden apuntar-se a la sessió que els interessi emplenant el formulari que trobaran al web del Consorci (http://www.cremenorca.org/) o telefonant al 971 35 41 72.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.