Medi Ambient publica una nova edició de la ‘Guia dels boscos de les Illes Balears’ Els materials estan a disposició de la ciutadania a la web de Xarxa Forestal i se’n distribuiran còpies impreses a biblioteques i centres escolars

 

El conseller de Medi ambient i Territori, Miquel Mir, i el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, han presentat, aquest dilluns, la nova edició de la ‘Guia dels boscos de les Illes Balears’, una actualització de l’anterior publicació editada amb el mateix títol pel Servei de gestió forestal i protecció del sòl de la Conselleria.

«Els boscos són sistemes biològics complexos, molt rics en biodiversitat i la seva bona salut és bàsica per a poder encarar amb garanties l’emergència climàtica» ha assenyalat el conseller, qui ha afegit que «amb aquesta guia pretenem fer valer tots els tipus de boscos que hi ha a l’arxipèlag i acostar-los a la ciutadania».

Aquesta edició consta d’un miler d’exemplars que seran distribuïts per centres escolars i biblioteques públiques. Els interessats també en poden demanar una còpia a l’adreça electrònica xarxaforestal@gmail.com. Tots els materials es troben disponibles a la biblioteca virtual de la web de Xarxa Forestal (www.xarxaforestal.org),

La ‘Guia dels boscos de les Illes Balears’ és un document informatiu i educatiu que aglutina informació bàsica sobre els boscos de l’arxipèlag. S’hi mostren diferents aspectes relacionats amb la importància ecològica, les espècies principals que els formen, els perills i desequilibris als quals s’enfronten actualment i els reptes plantejats en la gestió forestal per fer front a la conservació, l’ús i l’aprofitament davant la situació d’emergència climàtica.

A les Illes Balears, actualment hi ha 220.786 hectàrees de terreny forestal, el 44% de la superfície de l’arxipèlag. Els pinars de pi blanc ocupen aproximadament un 43% del terreny forestal, seguits dels ullastrars (25%), els alzinars (17%) i els savinars (2,5%). A la resta de terreny forestal s’hi troben altres formacions vegetals amb una presència menor d’arbres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.