Bep Al·lès. Ciutadella – Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un gran vi negre ecològic dels cellers MGWines, de la família Miñano Gómez, elaborat per l’enòloga Laura Ramos. Es tracta del Lavia+ Vinyes d’altura, elaborat amb ceps vells de 41 anys i que pertany a la DO Bullas, de la regió de Múrcia i elaborat amb Monastrell. 92 punts Parker, a més de premis nacionals i internacionals.
Nota de tast
Vista: Color vermell cirera amb capa mitjana.
Nas: Intens, amb aromes balsàmics de cedre originaris de la seva criança en botes de roure francès. Records a fruites del bosc, eucaliptus i pebre bo.
Boca: Equilibrat amb protagonisme dels fruits del bosc. Sedós, fresc i amb un final llarg
Maridatge
Carns vermelles, plats de caça, carns a la brasa, verdures a la graella i bolets.
Mitjanes de vaca vermella de Menorca reposada 45 dies, fetes a la graella amb llenya d’alzina. Entrecote al formatge vell de Menorca, llomillo de vedella amb salsa de formatge Cala Blau.
Costelles de cabrit, de be o de porc a la graella, xurrasco a la brasa, pollastre al grill, conill a la graella acompanyat d’all i oli… ideal per a barbacoes i també per a plats de cuina menorquina com un llom amb col i sobrassada.
Marida amb plats de cullera com les panaderes de coll de be o unes sopes mallorquines com també li van bé plats de carn com uns peus de porc amb tomatigat, xenc amb pebres vermells, carn amb salsa, fetge fregit amb all i julivert, ronyons al Jerez, porcelles i bens al forn.
També és una bona opció per a plats de peix com la panadera de bacallà amb ous durs, un marmitako de tonyina, unes sirvioles amb pebres vermells, pop amb cebes o uns verats al caliu.
Si voleu saber més d’aquest vi especial, atractiu i noble, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.