Aquest projecte permet actuar a 54 espais litorals de Menorca, on les quatre persones en risc d’exclusió social que hi treballen han retirat, durant els primers mesos de feina, un total de 5.749,3 quilograms de residus. Per materials, el que més s’ha recollit ha estat fusta (2.657,1 kg.), seguit de rebuig (1.791,5 kg.) i plàstic (1.144,6 kg.). Altres materials que s’han comptabilitzat han estat els envasos (66,3 kg.), el vidre (61,5 kg.), ferro (27,4 kg.) i teixits (0,9 kg.).
Mir ha agraït la tasca desenvolupada per les persones que treballen al litoral de Menorca, «una feina imprescindible per mantenir els valors ambientals de les nostres platges, per una banda, i per l’altra, conscienciar a la gent que les visita de la necessitat de deixar-hi la menor empremta possible si volem que les generacions futures també les puguin gaudir».
En total, a les Illes Balears, aquest projecte suma quatre lots amb una partida d’un milió i mig d’euros. Pel que fa a Menorca, el lot ha estat adjudicat a la Fundació per a persones amb discapacitat de Menorca, amb un pressupost de 160.429 €.
Sansó ha explicat que aquest projecte «té una durada de 24 mesos a totes les illes i té l’objectiu de millorar la qualitat ambiental de les platges, cales, hàbitats litorals naturals i de les espècies que els ocupen mitjançant feines de neteja, manteniment i millora de llocs situats en espais de rellevància natural».