La DO Montsant ens ofereix grans vins negres on el raïm predominant són les garnatxes, com és el cas d’aquest “Perlat” dels Cellers Unió amb un coupatge de Garnatxa Negra, Samsó i Syrah que li proporciona una gran intensitat aromàtica a un vi que podem definir com a modern.
Ha estat envellit al llarg de mig any en botes de roure francès i americà, segons la seva varietat de raïm i ha acabat la seva criança en botella.
És un vi amb 90 punts Peñín; Medalla d’Agent al Grenaches du Monde; Plata al Vinalies 2015; Best Values al Wine & Spirits i Medalles d’Argent al Concurs Mundial de Bruxel·les i a l’AWC de Viena.
Nota de cata
- Aspecte: Porpra i violeta intensos.
- Nas: Aromes a fruits vermells madurs com els murtons i les groselles amb gran intensitat aromàtica. Trobam notes de vainilla pel seu pas en barrica nova i també hi trobarem notes de confitura que li aporta el Syrah.
- Boca: Càlid, potent, persistent, sedós, elegant i amb un llarg postgust especiat propi dels vins del Montsant.
MARIDATGE
Acompanya taules d’embotits ibèrics i taules de formatges semi vells i vells o pintxos amb ibèrics.
Ideal també per als embotits, tant els menorquins com un cuixot, botifarró blanc o una sobrassada al caliu; com per acompanyar embotits ibèrics i catalans com un bull blanc, una secallona o una botifarra de pagès.
A la cuina ens anirà de meravella maridant-lo amb plats de vedella. Des d’un entrecot o un filet amb salsa de formatge de Binigarba aromatitzada amb ginebró a un fricandó de vedella vermella menorquina.
Bon amic dels plats de caça. Des d’un tords dins es tià, a un cóc amb cega com aquest de Santi Taura al Mon Restaurant de Felip Llufriu.
També ens anirà bé per acompanyar arrossos de guàtleres, tords i cegues amb esclata-sangs o arròssos amb bolets.
Ideal per acompanyar unes costelletes d’anyell de llet o de cabrit a la brasa com aquestes del Grill Es Caliu.
Marida a la perfecció amb cuixa o espatlla de be al forn com aquesta del restaurant de l’Hotel Bahia de Ciutadella.
Panderes de be, de bou o de porc li van a la perfecció, com també per acompanyar un bon variat com aquest del Bar Bananas de Ciutadella o assortiment de tapes tradicionals.
El guanyador del sorteig d’aquesta setmana ha estat el nostre subscriptor Antoni Barber, electricista que es jubilarà el proper mes de desembre i mentres tant podrà gaudir d’aquest vi català amb DO Montsant, una de les més joves, però situada al costat de Priorat, i es considera un diamant en brut i que prest serà tot un referent mundial.
Si voleu saber més o comprar aquest interessant vi dels Cellers Unió, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.