El BOIB ha publicat avui la concessió d’ajuts del Consell Insular de Menorca per a la participació en la pràctica esportiva, cultural, artística i de lleure en la infància i joventut (de 3 a 17 anys), que va ser aprovada pel Consell Executiu del CIM el 30 de maig passat.
Aquesta convocatòria va dirigida a ajudar les famílies que volen que els seus fills participin en activitats d’educació no formal, és a dir, en activitats que es desenvolupen fora del centre escolar i de l’horari lectiu, i que afavoreixen la socialització, la integració i la cohesió social. En aquest àmbit educatiu no formal, la igualtat d’oportunitats no és tan evident com en els centres educatius, i per açò s’han d’habilitar mecanismes que fomentin l’accés dels sectors més desafavorits a aquestes activitats.
El vicepresident del Consell i conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports, Miquel Àngel Maria, ha explicat que el Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports ja fa uns anys que treballa per aconseguir el màxim de participació en aquests tipus d’activitats. «Aquesta convocatòria —destaca Miquel Àngel Maria—, a diferència de les anteriors, a més de servir per promocionar l’esport participatiu per a tothom i garantir l’accés a l’activitat esportiva dels fillets, filletes i joves en risc d’exclusió social, enguany s’ha ampliat a altres activitats d’educació no formal, com els ensenyaments de música, les activitats culturals i les de lleure educatiu, amb l’objectiu que la situació econòmica familiar no sigui una barrera per a la participació dels menors en l’educació no formal».
Amb aquest fi, l’import d’aquesta convocatòria d’ajuts s’ha ampliat de 40.000 a 85.000 euros. A la convocatòria d’enguany s’hi han presentat 605 sol·licituds; 488 han obtingut l’ajuda, i n’han quedat excloses 117 perquè no complien les condicions o perquè no han aportat la documentació requerida.
Així, un total de 488 fillets, filletes i joves de Menorca de fins a 17 anys han pogut realitzar l’activitat triada amb un ajut del Consell Insular que ha permès a les seves famílies poder fer front a les despeses de matrícula i quotes.
Malgrat l’increment pressupostari, l’import global de 85.000 euros no ha permès atorgar l’import màxim a totes les peticions que tenien dret a rebre l’ajut. Per poder ajudar tothom qui reunia les condicions, s’ha establert el procediment de minorar l’aportació per a cada ajut, i d’aquesta manera s’han pogut beneficiar més famílies que si s’hagués adjudicat l’import màxim, que hauria deixat fora un nombre significatiu de persones.
Les ajudes concedides són d’import variable, i van dels 30,59 € de l’ajuda de menor quantia, fins als 212,44 € de les més grosses.