L’obertura de la nova exposició permanent de Can Saura i la tasca de l’arqueòleg i il·lustrador Andreu Torres, protagonistes del nou número de la revista “Àmbit” L’arqueòleg i il·lustrador és el protagonista de l’entrevista de la capçalera com a autor de l’última publicació de la Col·lecció Sitjot

La inauguració de la nova exposició permanent de Can Saura obre el nou número de la revista de Cultura, Àmbit. El Museu de Ciutadella culmina així un llarg procés per convertir l’emblemàtic edifici barroc del centre de la ciutat en un equipament cultural de primer nivell.

L’exemplar número 69 del Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca torna a la seva cita trimestral amb les seccions habituals, com a mostra de la intensa activitat cultural de l’illa, la qual rep el suport de la institució insular.

L’arqueòleg i il·lustrador Andreu Torres és el protagonista de l’entrevista de la capçalera com a autor de l’última publicació de la Col·lecció Sitjot, editada pel Servei de Patrimoni Històric, que sota el títol “Coneix el passat de Menorca amb na Laia i en Tau”, es tracta del primer llibre sobre la Menorca Talaiòtica adreçat al públic infantil.

Entre altres temes, també s’inclouen la nova mostra del Museu de Menorca dedicada a la gastronomia de l’illa. Comissariada per Montserrat Anglada, Jaume Mascaró i Pep Pelfort, “El gust de Menorca” posa el focus en petits objectes quotidians que s’han emprat al llarg dels segles per explicar històries de la cuina, els productes, el cicle natural de captació d’aliments i els menús de diferents èpoques. I és que Menorca ha estat un lloc d’encreuament de cultures que han deixat una riquesa gastronòmica transmesa de generació en generació a través de receptes, tècniques culinàries i atuells, a través dels quals es mostra la senzillesa i originalitat, a la vegada que la sofisticació, dels menjars de l’illa.

En matèria de patrimoni històric, no falten les novetats relacionades amb la Menorca Talaiòtica com la gestació i posada en marxa de l’Agència Menorca Talaiòtica, la participació del Consell Insular de Menorca al Festival Tarraco Viva, el llançament d’un concurs, que juntament amb l’Asociación Profesional de Pastelería, Panadería y Afines de Menorca (APAME), pretén trobar el millor dolç talaiòtic; així com les últimes novetats en matèria d’investigació arran de les intervencions als jaciments de Binigaus i sa Mitja Lluna.

Així mateix, des de la Xarxa de Biblioteques de Menorca, es fa esment a través d’un extens reportatge a la celebració del 40è aniversari de la Biblioteca Pública des Migjorn Gran.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.