Finca es Rafal, Mallorca

El sector vitivinícola de les Balears rebrà 1,5 milions d’euros del programa de suport espanyol (PASVE) Un 38% de la superfície de vinya de les Illes està modernitzada, la setena comunitat en percentatge amb més superfície d’Espanya

 

El sector vitivinícola de les Balears rebrà 1.556.668,30 euros del Programa de Suport al Sector Vitivinícola Espanyol (PASVE). La Conferència Sectorial, celebrada al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, ha aprovat el repartiment del fons. El PASVE presenta dos tipus de mesures de suport. Per una banda, la de les inversions del període 2019-2023. Per aquest concepte, les Balears rebran 1.238.151,22 euros, que impliquen l’aprovació de dos projectes dels quatre presentats. En segon lloc, la mesura de reestructuració i reconversió de vinya, a través de la que el sector rebrà 318.517,08 euros.

Amb l’import d’aquestes dues mesures, s’aconsegueix la modernització i la reestructuració de 45 hectàrees més de vinya i s’arriba així a un 38% de la superfície de vinya modernitzada i d’inversió en bodegues. Es tracta de la setena comunitat autònoma en percentatge més modernitzada d’Espanya.

Així i tot, les Balears, a través de la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentación, són contràries als criteris i al procediment de repartiment dels fons del PASVE, que foren aprovats el 2012, en considerar que perjudiquen els interessos del sector illenc. De fet, el 2018, les Balears, juntament amb Catalunya i Extremadura varen demanar una revisió dels criteris.

Nou sistema de control a les granges de porcí

Durant la sectorial també s’ha abordat el nou programa de control a les granges de porcí. S’ha de controlar un 1% de les granges a l’any i s’estableixen excepcions. Queda fora del programa de control les explotacions de porcí en extensiu (porc negre), les d’autoconsum i les explotacions de mida reduïda.

D’altra banda, les Balears seran la comunitat que representarà les comunitats autònomes en la Comissió de Recursos Fitogenètics per a l’Agricultura i l’Alimentació el 2023. Les illes desenvolupen una tasca capdavantera en conservació i recuperació de varietats locals i compten amb un pla d’acció de biodiversitat cultivada.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.