Avui us recomanam gràcies a VINUM un vi rosat de la DO Catalunya que ens vindrà molt bé per acompanyar dinars i sopars d’estiu. Es tracta de l’Alpinista Rosat, dels Cellers Grupo Oliveda de la localitat de Capmany a Girona.
Nota de tast
Aspecte: Net i brillant en copa. Color maduixa amb tonalitats que ens recorden els gerds.
Nas: Fresc i elegant. Notes agradables a fruita madura combinades amb tocs cítrics
Boca: Lleuger i equilibrat. Bo de beure, afruitat al paladar i amb final notable.
Maridatge
Molt indicat per a aperitius tant de peix, marisc com embotits, carn blanca a la brasa i especial amb pastes, arrossos i lasanya. Recomanem maridar amb uns espaguetis a la bolonyesa.
Pop a la gallega o a la brasa, sípia amb salsa, calamars a la romana o a l’andalusa, calamars plens a la menorquina, pop amb cebes, fritures de peix i marisc.
Plats de pasta i cuina italiana, des de pizza a rissotto passant per espaguetis a la bolonyesa o a la carbonara, tallarins amb cloïsses i gambes, macarronades de peix o de carn, tortellinis plens de salmó, o espagueti al nero di sèpia amb salmó o bé amb gambes vermelles.
Marida amb els arrossos de peix i marisc, també amb calderes, arrossos caldosos, a més de fideuades i arrossejats.
Canons amb conill, conill amb cebes, conill amb gambes, pollastre amb escamarlans.
Pits de pollastre a la brasa, o bé amb salses com les de pebre negre, salsa de formatge vell de Menorca o bé amb curri.
Llobarros a la brasa o a la sal, gambes a la brasa i després amanides amb oli d’oliva i picada d’all i julivert, serrans fregits o mòllera fregida amb cebes.
Si voleu saber més d’aquest vi rosat jove, ple de fruita i amb molt bon bevent, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.